Mi az a menedzserszűrés?

A rendszeres szűrővizsgálatok mindenki számára fontosak lennének, különösen azokban a munkakörökben, amelyekben a szervezet fokozott fizikai, vagy szellemi aktivitásnak van kitéve. Utóbbiak esetében sokan nem is gondolnák, hogy napi szinten mennyi negatív hatás éri az irodai munkavállalókat. A stressz, a váratlan helyzetek megoldása, határidők nyomása és megannyi egyéb tényező ártalmas hatással jár.

A menedzserszűrés által számos egészségügyi probléma kideríthető.

Emellett azt a tényt is figyelembe kell venni, hogy ahogy haladunk előre a korral, úgy jelentkezhet egyre több egészségügyi probléma, amelyeket fontos időben kezelni. A rejtett betegségek sokáig lappanghatnak, ráadásul sokszor tüneteket sem okoznak, hanem hirtelen törnek elő és az is előfordul sajnos, hogy visszafordíthatatlan folyamatokat idéznek elő.

Ezt idejekorán felismerték már a magánorvosi központok és a munkáltatók is, így született meg a mendzserszűrés, mint szolgáltatás. Ennek jellemzően több formája van, de általában igaz, hogy évente érdemes igénybe venni, és sokszor maguk a foglalkoztatók állják a költségét. Az egyes csomagok abban térnek el, hogy milyen vizsgálatok vannak bennük. Az egyszerűbb felmérések sokkal megfizethetőbbek, és már ezek segítségével is biztosítható egy általános egészségfelmérés, amelyet szükség esetén célzott kezelés követhet. Mindegyikben közös továbbá, hogy a prevencióra helyezik a hangsúlyt.

A mai bizonytalan gazdasági és néha egészen szélsőséges munkaerőpiaci környezetben tovább nő a fontossága ezeknek a szolgáltatásoknak, hiszen a munkavállalók jellemzően hálásak azért, ha egy cég törődik az egészségükkel. Éppen ezért a menedzserszűrés kiváló választás minden olyan vállalkozásnak, amelynek fontos, hogy olyan kollégákat foglalkoztasson, akik szellemileg és testileg is egészségesek.