Miért érdemes Baumit vakolattal dolgozni?

A Baumit számtalan megoldást nyújt a falak vakolását illetően. Termékeik között megtalálhatóak a gipsz, mész-cement összetételű vakolatok, de hogy melyiket választjuk, az függ a helyiség adottságaitól. Gondolunk itt arra, hogy például a magasabb páratartalmú helyiségekben jobb megoldásokat nyújtanak a mész-cement alapú vakolatok.

Ahhoz, hogy maradéktalanul jól érezzük magunkat a lakásban, a falakat megfelelően kezelni szükséges, így fontos szerepe van a rendszeres karbantartásnak.

A Baumit vakolatok kiváló minőséget képviselnek.

Miért jók a Baumit meszes vakolatok a falakon?

A Baumit meszes vakolatoknak bizonyítottan fertőtlenítő hatása van. Régen a vályog épületeket úgy tartották leginkább karban, hogy évente átmeszelték őket. A meszes vakolatokon kisebb mértékben tapad meg a por, mivel antisztatikus hatásuk van, ráadásul a párát is képesek jobban raktározni. Beltéren, a falak kapcsán, sokszor problémát jelent a penészesedés, ami a meszes vakolással nagyban visszaszorítható. A hagyományos megoldásokkal szemben kisebb eséllyel jelenik meg az effajta felületeken alga vagy gomba lerakódás.

A vakolat típusa meghatározza, hogy milyen festék ideális hozzá, ezáltal lehet megőrizni a vakolat pozitív tulajdonságait, ugyanis, ha mondjuk műanyag diszperziós festék kerül rá, az megszünteti a pozitív tulajdonságokat.

Az MPI 25 mész-cement összetételű Baumit vakolat felhasználható a nappalitól kezdve, egészen a fürdőszobáig, gyakorlatilag bármely helyiségben. Ez a típus rengeteg referenciával rendelkezik, ráadásul sokak által ismert beltéri vakolat. A Baumit UnoRed olyan gipszalapú vékony vakolat, ami könnyű, perlittel könnyített, előkevert, de fontos tudnivaló még, hogy beltéri. Szintén bármilyen falazathoz ideális, de a szakemberek kifejezetten háztartási helyiségekhez és mennyezetekhez javasolják.