Ismerjük meg a vízálló led tápegységeket

A led tápegységre minden esetben szükség van, ha led modulok, led szalagok, powerled-es lámpatestek működéséről van szó. A 12 Voltos rendszerek manapság a legkeresettebbek, ez köszönhető annak is, hogy meglehetősen kedvező áron szerezhetőek be. Azt, hogy mekkora wattos tápegységet válasszunk, tudnunk kell, hogy annak a lednek, amit működtetni akarunk mekkora a teljesítménye. Ezt nagyon egyszerű megállapítani, ugyanis minden árucikk leírásában szerepel a teljesítmény, illetve wattban ki van fejezve a fogyasztás, ezt viszont szükséges megszorozni a méter vagy darabszámmal. Ennek eredménye megmutatja az összteljesítményt. Megeshet, hogy a led tápegységet kültéren szeretnénk alkalmazni, ahol nedvesség érheti, vagy olyan helyen, ahol magasabb a páratartalom, illetve fokozottabb nedvességnek van kitéve. Ebben az esetben a vízálló led tápegységet kell választanunk. Ezek a típusúak jellemzően IP66/67-es vízvédelemmel rendelkeznek. A vízálló led tápegységeket kültéri led transzformátoroknak is nevezik.

Kültérre vízálló tápegység szükséges.

Led tápegység minden olyan termékhez szükséges, ami nem közvetlenül 230 Voltos áramról működik. Tápegységekből létezik fix feszültségű , valamint fix áramerősségű. A fix feszültségűeknek is van még két külön változata, az egyik az egyenáramú, a másik pedig a váltóáramú, ez leginkább a kisfeszültségű halogén fényforrások tápegysége.

Mi a különbség a led trafó és a led tápegység között?

Valójában semmi, a két szó lényegében egymás szinonímája. Amennyiben az a terv, hogy  a led szalag közvetlenül a hálózati áramról működjön, akkor led trafóra lesz szükségünk. A hálózati 230 Voltot ez teszi 12 volttá, de nem mindegy, hogy a 12 Volt pontosan milyen is. Az egyenáram azért fontos, hogy a 12 Volt stabilan biztosítva legyen, hiszen a ledek meglehetősen érzékenyen reagálnak az áramingadozásra. Tehát olyan led trafó fog kelleni, ami ezt a stabilitást megadja, így a hosszú élettartam is garantálva van. Arra figyeljünk, hogy ha a led bebarnul, az a túláramot jelenti.