Milyen nyomtatót érdemes otthonra venni?

Bizonyos irodai eszközöket célszerű az otthonunkban is tartani, hiszen adódhatnak pillanatok, amikor nagy hasznukat tudnánk venni, ilyen például a nyomtató is. Hiába van egyre nagyobb szerepe az elektronikus irattárolásnak, még mindig sokszor papír alapon is meg kell lennie a dokumentumoknak, hivatalok is többnyire azt kérik, hogy így adjuk le. Otthonunkban minden bizonnyal kevesebb alkalommal nyomtatunk, mint az üzleti életben, éppen ezért nem szükséges a drága, több funkciós, nagyobb kapacitással bíró nyomtató készülékek megvásárlására törekednünk.

Nyomtatás

Na, de akkor milyen nyomtatót is vegyünk otthonunkba?

Napjainkban a lézernyomtatók számítanak a legjobb minőségűeknek, aminek a lényege a lézersugár, illetve a led sor. Számítógép irányításával történik a nyomtatás. A lézernyomtatók üzemeltetése költséghatékony és rendkívül gyors a nyomtatási sebességük. További előnyük még, hogy meglehetősen csendes működést biztosítanak, így nem fogják zavarni a környezetükben levőket sem, miközben nyomtatnak. A lézernyomtatók nagy kapacitással rendelkeznek.

Hátrányuk, hogy meglehetősen magas a beszerzési áruk, illetve a tonerkazetták ára drágább, mint a tintasugaras nyomtatókho szükséges patronoké. Az árban kedvezőbb lézernyomtató csupán fekete-fehér nyomtatást tesz lehetővé, azok jóval drágábbak, amelyek a színes nyomtatásra is képesek. Az effajta nyomtatókat leginkább olyan helyeken alkalmazzák, ahol napjában többször is nyomtatnak jelentős mennyiségben, például irodákban, így otthonra csak akkor javasolt a beszerzésük, ha ez ránk is igaz, például ha otthonról dolgozunk.

Tehát a legtöbb háztartás inkább a tintasugaras készülékek mellett teszi le a voksát, amellyekkel a színes nyomtatás is lehetséges. Ezekhez célszerű utángyártott patronokat vásárolni, hiszen olcsóbbak és minőségben sem térnek el nagyon az eredetiektől.