Modellként miként készüljünk fel a portré fotózásra?

Egy profi fotózáson való részvétel nagy élményt jelent, jellemzően még a legkisebbek is kimondhatatlanul élvezik. A folyamat nem úgy néz ki, hogy csak lefoglaljuk az időpontot, aztán beállítunk és megtörténik az egész, hanem az egész eseményt egy előzetes beszélkedés előzi meg a szakemberrel. Ebben a fázisban megismerkedhetünk a profi fotóssal, aki részletesen elmondja, hogy pontosan mi is fog történi, lényegében, hogy az egyik lépés után mi fog következni. Ekkor mondhatjuk el mi magunk is, hogy pontosan milyen igényeink is vannak, mit várunk el az egésztől. Gyakorlatilag a teljes fotózást leegyeztetjük, ráadásul így a fotós is megismeri jellemünket, ami nagyban megkönnyíti munkáját.

Egy portré fotózás nagy élménnyel jár.

Mit vigyünk magunkkal a fotózásra?

Egy profi műtermi fotózáson jellemzően számtalan minden a rendelkezésünkre áll, legyen szó családi, kismama, baba vagy portré fotózásról. Általában több háttér közül is választhatunk, sok helyen fodrász, sminkes is a rendelkezésünkre áll, sőt van, ahol jelmezekből, ruhákból is van módunk választani, de még díszletekből sincs hiány.

A szakember garantált, hogy végig a segítségünkre lesz, éppen ezért okvetlen fogadjuk meg tanácsait, gondolunk itt arra, hogy ha javasolegy adott pózt, akkor mindenképp halgassunk rá. Fontos még, hogy adjuk önmagunkat, ne legyünk idegesek, feszültek, ugyanis ez meglátszódik majd a képeken és lehetőleg ne izguljunk. Az egészet fogjuk fel egy élményként és engedjük el magunkat, élvezzük ki minden pillanatát. Ha szeretnénk saját ruhát, kiegészítőt, azt okvetlen vigyük magunkkal, de étellel, itallal is készüljünk a fotózásra, hiszen több óráig is eltarthat és bátran kérjünk szünetet, amikor szeretnénk.

Egy portré fotózás alkalmával résztvevőként rengeteg élménnyel fogunk gazdagodni és még profi képek büszke tulajdonosai is lehetünk.