Hogyan zajlik egy profi műtermi fotózás?

A régi családi fotókat elővéve összeszorul a szívünk az emlékek láttán és megható néha visszatekinteni ezekre a csodás pillanatokra. A digitalizáció és a technológia fejlődése miatt sajnos napjainkban egyre kevesebben hivatnak elő fotókat, leginkább a számítástechnikai eszközökön, okostelefonokon tárolják a képeket, de azért jó, ha egy-egy emlék kézzel fogható formában is bekerül a fiókba. Az ilyen képek családi örökségnek számítanak, amelyeket később a gyermekeinknek, unokáinknak is megmutathatunk majd. A profi fotók elkészítéséhez célszerű felkeresni egy fényképészt, akinek már bőven van tapasztalat a háta mögött és tudja, hogy miként lehet kiváló képeket készíteni. A fotós szakember rendelkezik minden olyan felszereléssel, fénnyel, ami varázslatossá teszi a végeredményt, tehát egy műterem a legalkalmasabb arra, hogy remek portfóliót kapjunk kézhez, ráadásul az effajta fotózáson való részvétel meglehetősen izgalmas és fantasztikus élmény egy család számára, a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

A műtermi fotózás fantasztikus élmény a résztvevők számára.

Nézzük hát, hogy miként zajlik?

A fény-árnyékok játékán átszűrődik a résztvevők személyisége és a fotós szakma zsenialitása is. A profi műtermek játékokkal, különféle kellékekkel, jelmezekkel is fel vannak szerelve, hogy a család legkisebb tagjai is élvezzék az ott eltöltött néhány órát. Ahhoz, hogy a fotók hitelesek legyenek, elengedhetetlen, hogy a közös munka előtt, a fotós és a család megismerkedjenek és összebarátkozzanak egymással, ezáltal lényegesen szorosabb kapcsolat alakítható ki. A fotózáshoz saját ruhát is vihetünk, de a helyszínen is válogathatunk a jelmezekből, célszerű nagyjából 4 garnitúrát összeválogatni. Ezután következik a kellékek, hátterek, színek kiválasztása. A fotózás megkezdésével lehetőség van tehát többször is átöltözni, valamint, ha a gyerkőcök elfáradnak, alkalom nyílik egy kis nasizásra, játékra vagy teázásra. A folyamat során megtekinthetjük a képeket is, a fotós ezáltal igényeinkhez mérten tudja alakítani a továbbiakat. A fotózás ára sok mindentől függ, például attól is, hogy hány képet szeretnénk, de a fotós szakmai tapasztalata is meghatározó.

A fotókat általában egy pár nap elteltével kézhez kapjuk, jellemzően digitális formátumban is, így ajándéktárgyakat is készíttethetünk belőlük.