Egy modern nyomda jellemzői

Egyes nyomdák az évek során rengeteg fejlődésen mentek keresztül. Még a kezdetekben a monoszedés volt a jellemző, ami azt jelentette, hogy a betűszekrényből egyesével szedték ki a betűket. Majd jött a linoszedés, más néven sorszedés, ez már gyorsabb és hatékonyabb megoldást biztosított.

A modern nyomdák szolgáltatásai széleskörűek.

Ezt követően évről-évre jelentek meg újabb technológiák, tehát a fejlődés folyamatos volt. Napjainkban elengedhetetlen a nyomda egy vállalkozás életében, hiszen borítékokra, számlaborítékokra, prospektusokra, katalógusokra mindig szükség van. Lényeges, hogy ezek magas minőséget képviseljenek, ugyanis az ügyfeleknek és a partnereknek is sokkal jobb lesz a benyomása.Ahhoz, hogy ez teljesüljön a nyomdának megfelelő alapanyagokat kell beszereznie. Ezen kívül a nyomdai eljárás is meghatározó. A minőségen kívül egy modern nyomda Budapesten a tartósságot és a megjelenést is figyelembe veszi, hiszen nem mindegy, hogy milyen prospektust vagy katalógust adunk a vásárlók, illetve ügyfelek kezébe. Nagyobb eséllyel és hamarabb érhetünk el sikereket, amennyiben erre odafigyelünk.

A marketingtevékenység akkor lesz hatékony, ha egyedi megjelenésű, személyre szabott brosúrát rendelünk meg a nyomdától. A modern és megbízható nyomdák ezt viszonylag rövid határidővel képesek elvállalni, ellenkező esetben nem valószínű, hogy modern technológiát használnak.

A modern nyomdák fóliával fedik be a brosúrákat, hogy még időtállóbbak legyenek, továbbá a szolgáltatásaik között szerepel a szórólap nyomtatás, kötészet, bélyegzőkészítés, roll upok készítése is.

Mielőtt leadnánk az adott nyomdába a megrendelésünket, olvassunk véleményeket róla, majd kérdezzünk rá arra is, hogy milyen papírfajtákból választhatunk, amelyből létezik matt karton, fényes karton, selyemfényű karton, matt vászon, öntapadó vinyl, kékhátú papír.