Milyen népszerű nyomdai szolgáltatások érhetőek el napjainkban?

A technológia fejlődésének köszönhetően ma már a nyomtatáson kívül számtalan szolgáltatás elérhető a modern nyomdákban. Némelyik eléggé költséges, ám vannak filléres összegekért elérhető tételek is a kínálatban. Ezek a szolgáltatások megkönnyítik a mindennapjainkat és óriási szerepük van például a marketing területén is vagy a vállalkozások, cégek életében.

A modern nyomdákban számtalan szolgáltatás érhető el.

Nézzük hát, mely nyomdai szolgáltatások a legkeresettebbek?

Az ofszetnyomtatás meglehetősen népszerű eljárás a megrendelők körében, ami nem meglepő, hiszen rendkívül széles körben alkalmazható. Működésének a lényege, hogy a festék egy előre elkészített speciális lemezre kerül, innen egy gumihengerre, majd végül a papírra. Ez a nyomtatási forma eléggé gyors, ezért javasolt nagy tételben igénybe venni, ilyen például a szórólap nyomtatás is. A részletgazdag nyomatok rövid idő alatt és költséghatékonyan készülnek el az ofszetnyomtatás segítségével.

A digitális nyomtatást pedig akkor veszik leginkább igénybe, amikor a példányszám alacsony, vagy az ügyfélnek egyedi igényei vannak. Marketing kiadványokat, színes könyveket, névjegykártyákat, matricákat is jellemzően ezzel az eljárással készítik a szakemberek. Ennél a technológiánál a nyomtatási kép a számítógépből kerül a nyomógépbe. A digitális nyomtatás folyamata is gyors, a végeredmény tekintetében szinte alig lehet megkülönböztetni az ofszetnyomtatás végeredményétől.

A nyomdáknál grafikai tervezést is igénybe vehetünk, a modern grafikai design és kreatívok meghatározzák a vállalatok sikerességét, egy igényes szórólappal például nagyobb figyelmet kaphatnak.

Tehát a szórólap, illetve naptár nyomtatás ma már szinte minden nyomdában elérhető szolgáltatás, az utóbbiból egy különleges darab akár még ajándékba is adható.