Milyen felszerelésekre van szüksége egy fotósnak?

A fotósok munkája nem könnyű, egy jól sikerült képhez a profi fényképezőn kívül még számtalan dolog szükséges. Lényegében háromféle fotós létezik, vannak az amatőrök, akik hobbiból csinálják, a művészek és nem utolsó sorban a profik. A fotózáshoz szükséges felszerelések folyamatos fejlesztése és bővítése nem olcsó mulatság. A hobbi fotósok folyton keresgélnek, mindent szemügyre vesznek és kipróbálnak, míg a profik már tisztában vannak a buktatókkal.

A fotós felszerelések beszerzése rendkívül költséges.

Ha valaki úgy dönt, hogy elindul a fotós pályán, az első és legfontosabb lépés, hogy az alapszettet beszerezze, hiszen csak így vághat bele a munkába.

Nézzük hát, hogy melyek ezek a fotós felszerelések?

A fotóstáska elengedhetetlen kellék, vegyük figyelembe, hogy a benne lévő rekeszek könnyen hozzáférhetőek legyenek, és férjen el benne póteszköz is. Jellemzően oldaltáskáról beszélünk.

A második, amit meg kell vásárolnunk, az a munka fő eszköze, maga a fényképezőgép. Sokan a full frame típusú gépekre esküsznek, ugyanis amikor gyorsan kell váltani a látószöget, nem lehetséges messzebbről elvégezni a műveletet. A felbontása ezeknek a gépeknek jelentős mértékű.

Egy általános zoomobjektív sem hiányozhat, de számítsunk rá, hogy ezek sem éppen az olcsó kategóriába tartoznak.

Az objektívek közül is többféle megtalálható a piacon, választhatunk teleobjektívet, játékos objektívet, makroobjektívet, nagylátószögű objektívet és halszemobjektívet.