Mitől jó egy ingatlanhirdetés?

Napjainkban hazánkban rengetegen vannak, akik rendkívül nehezen tudják eladni ingatlanjaikat, sokszor hónapokig, akár évekig is hirdetik. Az esetek nagy részében ez azért van így, mert maga az ingatlanhirdetés nem megfelelő, általában kevés az információ és a fotó is, de a képek minősége is sokszor silány. Bizony ezen a területen is akadnak olyan csapdák, amelyeket érdemes elkerülni, hogy az üzlet rövid idő alatt megkötésre kerüljön.

Az épületeket nem egyszerű profi módon lefotózni.

Nézzük hát, hogy mire célszerű odafigyelni…

Az eladók többnyire online felületen hirdetnek, hiszen ez folyamatosan elérhető, ám vannak fizetős oldalak is. Amennyiben a hirdetésünk nem lesz kiemelve, úgy a kereső minden bizonnyal hátrébb fogja sorolni. Mielőtt eladásra kínálnánk az adott ingatlant, célszerű egy jó pár hasonló házzal vagy lakással kapcsolatos hirdetést is megtekintenünk, hogy ihletet nyerjünk. Az árképzéshez mindenképp kérjünk szakértői segítséget, hiszen ez a lényegi része az egész folyamatnak. Ügyeljünk arra, hogy a kísérő szöveg helyesírása hibátlan legyen, ezért javasolt többször átolvasni. A ház vagy lakás paramétereit pontosan kell adnunk és az ingatlanhoz köthető kiadásokat is fel kell tüntetnünk.

A vevők jellemzően először az ingatlan árát nézik meg, ezt követően pedig a képekre kíváncsiak. Egy jó minőségű okostelefonnal ma már elég profi fotók készíthetőek. Az adott helyiségben, amelyiket éppen fotózni készülünk, semmiképp se uralkodjon káosz, tehát rendezett és tiszta legyen, valamint kerüljük a zsúfoltságot, hiszen így sokkal kisebbnek tűnhet a terület. Igyekezzünk olyan szögből fotózni, ami a helyiség előnyös részeit emeli ki. Ne használjunk különleges effekteket, mert az könnyen megtévesztheti az érdeklődőt és elveszítjük bizalmát.

A professzionális ingatlanfotózás nagy odafigyelést igényel.

Lehetőleg természetes fényben készítsük a fotókat, az a lényeg, hogy kerüljük a félhomályt és a sötétséget. Ha az ablakból vagy az erkélyről csodás a kilátás, ajánlott ezt is megörökíteni.