Az épületfotósok álma

A tavaly átadott Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vadonatúj campusát egyenesen Európa legkorszerűbb művészetoktatási intézményének nevezik. És nem ok nélkül: a zugligeti területen három különböző korszak építészeti stílusa találkozik a hatalmas zöld övezettel. Egyszerre vannak jelen a területen klasszicista, szocreál és kortárs irányzatú épületek. Így a MOME a kezdő és profi fotósok számára is tökéletes helyszínt biztosít épületfotózásra.

A MOME épülete tökéletes helyszín az épületfotózásra.

A MOME másik érdekessége, hogy a főépület a föld alatt van. Így próbálták a tervezők kihasználni a terület lejtését. Az aula, amely az egyetem egyik legnagyobb rendezvényterme is egyben, ami teljes mértékben a felszín alatt található.

Az intézmény irányításáért felelős személyzet a szocreál stílusban épült ingatlanban kapott helyet. A hatalmas méretű oszlopok és az árkád hűen tükrözi az előző rendszer emlékeit, és tökéletesen passzol a nagy múltú egyetemek külleméhez is.

Hol kaptak helyet a hallgatók?

A hallgatók pedig a modern, már-már jövőbemutató épületegyüttesekben tanulhatják a művészet csínját-bínját. Egészen egyedi megoldások születtek: a B épület úgy néz ki, mintha a föld felett lebegne, hiszen semmilyen tartószerkezet nem látszódik kívülről.

Már önmagában a campus területén is el lehet tölteni hosszú órákat épületfotózással, de a közelben lévő zugligeti libegő, a János hegy és a Budakeszi erdő szintén magával ragadó helyszínt biztosít a fotózáshoz.