Miért és mire jó a gyapjú derékmelegítő?

A deréktájunk rendkívül érzékeny terület, a vesék is itt találhatóak, amelyek könnyen megfázhatnak. A fázós embereknek, illetve azoknak, akiknek sűrűn fájdul meg a derekuk, esetleg hidegben végzik mindennapi tevékenységüket, munkájukat, érdemes rendszeresen derékmelegítőt használniuk. Viszont arra figyeljünk, hogy az egészségünk érdekében egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusút választunk.

A derékmelegítő megszünteti a deréktáji fájdalmakat.

Nézzük hát, hogy milyen is a jó derékmelegítő és milyen problémákra van jó hatással…

A merinói gyapjúból készült derékmelegítők bizonyítottan kiváló hatást gyakorolnak. Ez a gyapjú fajta a legnemesebb világszerte, tapintása meglehetősen puha, maga az anyag rugalmas, légáteresztő képessége lenyűgöző. Hőszigetelés szempontjából is remek, már az ősidőkben is rengetegen alkalmazták. Roppantmód jól szívja a nedvességet úgy, hogy közben az anyagot száraznak érezzük, majd rövid idő alatt el is párologtatja. Páraáteresztő funkciója ugyancsak zseniális.

A gyapjú derékmelegítőt, ami vesemelegítő is egyben, könnyen fel lehet helyezni, ez köszönhető a rajta lévő tépőzáras gumiszalagnak is, legyen szó akármilyen testalkatról. A deréktáj testünk igencsak kényes része, ami bármelyik évszakban huzatot kaphat, de a gyapjú derékmelegítőt hordhatjuk bármikor, mivel télen kellemes hőérzetet biztosít, nyáron pedig nem lesz tőle melegünk.

A gyapjú derékmelegítő alkalmazásával gyógyítható és elkerülhető a legtöbb deréktáji megbetegedés és csillapítja az ott keletkezett fájdalmakat is. A derekunkon kívül testünk több területén is használhatjuk, például alhason és vállon is. Sokan a vesék védelmének érdekében vásárolják meg. Éjjel és nappal egyaránt viselhetjük, a ruha alatt szinte észrevétlen marad. Nyugtatóan hat a gyulladásos területekre, ezért a derékfájásban szenvedőknek erősen javasolt.

A benne lévő mágnesszalag gondoskodik a kellemes hőérzetről, sőt még a környezetében található szövetek oxigénellátását is elősegíti. Nem foglal el sok helyet a táskában, így bármerre is járunk a mindennapok során, vigyük magunkkal, hiszen sose lehet tudni, hogy mikor jön jól.