Hogyan tisztítsuk a kanapét?

A kanapé egy házban a nappali központi eleme. Ahhoz, hogy szépségét hosszú ideig megőrizzük nem szabad megfeledkeznünk a tisztításáról sem, amit rendszeres időközönként szükséges elvégeznünk. Ezzel a por és a poratkák megtelepedését is megelőzhetjük, hiszen rendkívül káros hatással vannak az egészségünkre nézve és felelősek az allergia kialakulásáért is.

Ha belegondolunk a kanapén nagyon sokat tartózkodunk. Amikor vendégeket fogadunk itt ültetjük le őket, a tv-t is innen nézzük, olvasni is általában a kanapén szoktunk, szóval eléggé nagy igénybevételnek van kitéve a mindennapok során.

A kanapén keletkezett foltok eltüntetésében segít egy kárpittisztítással foglalkozó cég.

Íme néhány tipp, hogy miként tisztítsuk a kanapét!

Kezdjük a feladatot egy alapos porszívózással, a sarkokat se hagyjuk ki, minden egyes morzsától szabadítsuk meg. Ezt követően jöhet a tisztítóoldat, amihez nincs is másra szükségünk, mint egy vödör tiszta meleg vízre, egy egész citrom levére, majd a vegyülethez adjunk hozzá 2 evőkanál sütőport. Dobjuk bele a mikroszálas kendőnket, amit pár percig áztassunk és mielőtt használni kezdenénk jól csavarjuk ki.

A kanapé tisztítás során először egy eldugottabb kicsi részen teszteljük a keveréket, nézzük meg, hogy nem-e változtat a színén. Amennyiben a szövet nem fakul ki tőle és ugyanolyan marad, kezdhetjük is a szennyeződések eltávolítását. Dörzsöljük át a teljes felületet és, ahol a foltok vannak ott végezzünk határozottabb mozdulatokat, tehát tisztítsuk erőteljesebben. A citromlé nem csak felfrissíti, illatosabbá teszi ülőalkalmatosságunkat, hanem még fertőtleníti és az atkák ellen is kiváló.

A folyamat végén ragadjunk meg egy nagyobb száraz és tiszta kendőt, csepegtessünk rá vagy teafa olajat, esetleg eukaliptuszolajat és töröljük át vele az egész kanapét.

Vegyük számításba, hogy a makacsabb szennyeződéseket nem biztos, hogy sikerül ezzel a házi készítésű tisztító folyadékkal eltüntetni, sőt még akár károk is keletkezhetnek. Ebben az esetben inkább célszerű szakemberekhez fordulni. A kárpittisztítással foglalkozó cégek garantált, hogy maradéktalanul megszabadítják minden csúnyaságtól a kanapét úgy, hogy szebb lesz, mint új korában és a megrendelő maradéktalanul elégedett lesz a végeredménnyel.