Ismerje meg Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász munkásságát!

Dr. Kovács Zoltán nem csak, mint nőgyógyász tevékenykedik, hanem a lélek gyógyítójaként is. Készséggel és odaadóan végzi a munkáját, hogy betegei maximálisan elégedettek legyenek. A doktor úr a háborítatlan szülések támogatója, hisz abban, hogy a gyermek és az anya kapcsolatát már a várandósság alatt kialakult kötelék is meghatározza. A diplomáját a Pécsi Tudomány Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte meg 2000-ben, rá 6 évre pedig szakvizsgát tett szülészet-nőgyógyászatból a Semmelweis Egyetemen.

Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász
SONY DSC

Ina May Gaskin előadásán is részt vett, ahol bábai műfogások lettek szemléltetve, a doktor úr pedig orvosi technikákat mutatott be a résztvevőknek. Több éven keresztül tanulta a kineziológiát is, ahol megértette a test és a lélek kapcsolatát, illetve azt is, hogy a szülés befolyással van a csecsemő fejlődésére, későbbi életére is.

Dr. Kovács Zoltán rengeteg energiát fektetett abba, hogy a legprecízebben sajátítsa el a különféle műfogásokat, orvosi beavatkozásokat, ezt bizonyítja az is, hogy részt vett az ART of Operative Vaginal Delivery kurzusán is, ahol ehhez kapcsolódó műveleteket tanítottak. Azért, hogy tudását bővítse, elvégzett még egy dúla tanfolyamot is, ami szintén a háborítatlan szülések támogatója.

Mi a doktor úr hobbija?

Már több, mint 12 éve rendszeresen jógázik, még Indiába is elutazott, hogy megismerje a különféle jógaiskolákat. Úgy véli, hogy a jóga kiváló a stressz kezelésére, segít megőrizni az ember egészségét és megteremti az egyén belső békéjét. Éppen ezért előtérbe helyezi a természetes gyógymódokat és rendkívül fontosnak tartja, hogy a szervezet belső egyensúlya normalizálódjon, hiszen ezzel a betegségek is megelőzhetőek.

Dr. Kovács Zoltán folyamatosan bővíti tudását, éppen ezért rendre képzéseken vesz részt, 2017-ben például Neurál Terápiából is tett egy szakvizsgát, amelyre a Pécsi Tudomány Egyetemen került sor.