Miért van szükség hazánkban a szivárogtató blokkokra?

A vízellátás egyre hangsúlyosabb szerepet kap az életünkben. Az ívó víz hiány a bolygó egyre több térségben figyelhető meg és okoz problémát, azonban vannak olyan térségei is a Földnek, ahol bizonyos időközönként olyan nagy mennyiségű csapadék hull, aminek a kezelése már speciális eszközök használatát igényli. Egyik ilyen speciális eszköz a szikkasztó blokk.

szikkasztó blokk

Magyarország időjárásában a csapadék fontos szerepet kap. Több olyan hónap is van, amikor nagy mennyiségű eső, vagy akár hó is hullhat rendkívül rövid idő alatt, ami nagyon sok esetben belvizet, vagy akár a folyók áradását is okozhatja. Ez jelentős mértékű károkat eredményezhet az ingatlanokban, illetve az értéktárgyainkban is.

Hogyan segíthet nekünk a szikkasztó blokk?

A szikkasztó blokkal megoldhatjuk a tetőről érkező valamint a mély garázs bejáratában és a pincelejárókban felgyülemlett víz eltávolítását is.

Hogyan oldható ez meg?

A szikkasztó blokk egyszerűen kivitelezhető, és a kiváló minőségű alapanyagokból álló elemek lehetővé teszik a víz összegyűjtését is. A különböző típusú felszereléseknek köszönhetően ma már minden ingatlanhoz megtalálják a megfelelő típusú szikkasztót blokkot. Azonban ahhoz, hogy az egyes lakások, közintézmények illetve termelő üzemek számára megtalálják a megfelelő szikkasztó blokkokat, fontos, hogy előzetes felmérések alapján válasszák ki az egyes alkotó elemeket.

Mire figyeljünk a szikkasztó blokk használatakor?

A szikkasztó blokkok több évtizeden keresztül használhatóak, azonban, ahhoz, hogy ezek a termékek az előírások alapján működjenek, fontos, hogy a karbantartási munkákat rendszeresen elvégezzék. A használatból eredő meghibásodás a szikkasztó blokkok esetében sem zárható ki.