Miért van szükség hidraulikus emelőre az autógyártásban?

Az emelőszerszámoknak számos típusa van. Ezt a szót hallva legtöbben mégis az autóiparban, vagy a gépgyártás területén használt járműemelőkre gondolunk. Ez érthető, hiszen ezeket az eszközöket gyakran látjuk; valamelyik típusukkal a szervizben, a kocsink karbantartásakor szinte mindig találkozunk. Amennyiben érdekli, hogy mi az a hidraulikus emelő; miért kap nélkülözhetetlen szerepet a járműiparban; hol lehet beszerezni ezeket a szerkezeteket, olvassa tovább a bejegyzést, választ kaphat ezekre a kérdésekre!

Hidraulikus emelő

Melyik az emelőszerkezet legismertebb típusa?

A gépjárművek karbantartásával foglalkozó szervizekben leggyakrabban a kézi működtetésű autóemelőt használják. A munkahenger a folyadéknyomásos erőátvitel elvén működik, így lehetővé teszi a kézi erő megsokszorozását. A hidraulikus emelő segítségével akár több száz tonnás gépjárművek is rövid idő alatt felemelhetők, igaz nem túl magasra, a talajhoz képest, mindössze 15-20 cm-re. Ez az emelési magasság elegendő a gumiabroncsok biztonságos és gyors cseréjéhez.

Miért van olyan fontos szerepe a hidraulikus emelőknek az autóiparban?

A személyautók általában több száz kg súllyal rendelkeznek. A rakományokat szállító teherautók súlya gyakran több tonnát is meghaladhatja. Gondoljunk csak bele, hogyan is lehetne ezeket a járműveket speciális szerszámok nélkül, csupán kézi erő alkalmazásával felemelni? A válasz egyszerű: sehogyan.

Hol vegyen ilyen emelőket?

Kiváló minőségű, számos műhelyben kipróbált és jól bevált hidraulikus emelőket szerezhet be az Emelőwebshoptól. A cég több olyan szerszámot értékesít, amellyel zökkenőmentessé tehető gépjárműjavító, valamint a gumiabroncs szervizek munkája. A vállalkozás raktárkészlete nagy, ezért van lehetőség néhány szerszám azonnali kiszállítására. Egyéb esetekben, a megrendelés után néhány napon belül használhatja a kiválasztott emelőt. A webáruház további előnye, hogy kedvező szállítási feltételeket biztosít vásárlói számára. Alacsony összeghatár- mindössze 30 ezer forint- kifizetése esetén ingyen viszik házhoz a terméket.

Előző bejegyzésünkben a szikkasztó blokkok fontosságáról írtunk!