Mi a teendő, ha beletört a kulcs a zárba?

A mai rohanó világban sajnos elég egyetlen hirtelen mozdulat, ami súlyos problémákhoz vezethet. Egyik ilyen nagy gond lehet, ha a kulcs beleszorul, vagy rosszabb esetben beletörik a zárba. Ez komoly akadály lehet, hiszen órákon keresztül nem juthatunk be a saját lakásunkba. Persze ez a kellemetlenség is elkerülhető, illetve szükség esetén megoldható.

Amennyiben szeretne néhány egyszerű ugyanakkor hasznos ötletet, amelyek segítségével elkerülheti, illetve megoldhatja a zárszerkezetek javításából, cseréjéből eredő nehézségeket, olvassa tovább a bejegyzést.

Ha beletört a kulcs a zárba, kérjük szakértő segítségét!

Mi okozhatja az ajtózárak gyakori megrongálódását?

A meghibásodások legtöbb esetben a silány minőségű alapanyagból készült szerkezetek használata során fordulnak elő. Emellett nem szabad megfeledkezni arról, hogy a legjobb eszközök is az idő elteltével elkophatnak. Sajnos egy- egy rossz mozdulat is a kulcs eldeformálódásához, töréséhez vezethet.

Hogyan kerülhetők el ezek a problémák?

Érdemes az olcsó, silány kategóriába sorolható ajtózárak helyett drágább, ugyanakkor magas minőségű alapanyagokból gyártott, kiválóan megmunkált szerkezeteket vásárolni, kizárólag megbízható partnertől, és szakértőkkel felszereltetni. Az ilyen ajtók nagyon komoly védelmet biztosítanak a betörők ellen.

Hogyan távolítható el a beletört kulcs a zárból?

Bonyolult feladat, önállóan csak akkor oldható meg, ha kilóg a kulcs vége a zárból. Ebben az esetben sikerülhet a beletört kulcsdarabot egy csipesszel kihúzni. Amennyiben valami miatt kudarcot vallunk, szakértőhöz, lakatoshoz, vagy zárszerelőhöz javasolt fordulni. A szakértők megfelelő szerszámokkal rendelkeznek, így a súlyosan megrongálódott kulcsokat is el tudják távolítani, valamint ha lehetséges kijavítják, újra használhatóvá teszik a zárakat.