Utoljára Budapesten! – Ennio Morricone legjobb filmzenéi.

Október 18.-án este utolsó budapesti koncertjén találkozhatnak rajongói Ennio Morricone-val. Az olasz zeneszerző a 60 Years of Music World Tour keretein belül látogat el újra hazánkba, és vezényli le legnagyobb szerzeményit. Ebben olyan fantasztikus zenészek lesznek segítségére, mint a  Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar, a magyar Kodály Kórus és a Nagyváradi Állami Filharmónia Énekkara.

Pályafutása

Ennio Morricone korunk egyik legismertebb zeneszerzője. A 89 éves zeneszerző, hat évtizedes pályafutása során 550 mozi- és filmzenét szerzett, valamint több mint 100 klasszikus művet is a nevéhez köthetünk. Leginkább filmzenéiről ismert zeneszerző legismertebb művei közt olyan remekműveket találunk, mint az Egy maréknyi dollárért, A Profi, vagy a Volt egyszer egy vadnyugat betétdalai. Mai napig ő szerzi Quentin Tarantino filmjeinek zenéit. Tarantinoval évtizedek óta dolgoznak együtt, és legutóbbi közös munkájuk, az Aljas nyolcas című moziért, Morriconet számos díjjal jutalmazták. Elnyerte a legjobb filmezene Oscar-díját, BAFTA díjat, továbbá Golden Globeot is.

Ennio Morricone utoljára Budapesten

Pályafutását összegző koncertjéről korábban így nyilatkozott: ”Áldottnak érzem magam, és mélyen megtisztelőnek tartom azt a sok elismerést, amelyet az elmúlt években kaptam. A díjak, a kedves szavak a szakmában dolgozó emberektől, a közös utunk Quentin Tarantinoval, és mindezek felett, látni a hatalmas közönséget a koncerteken – csodálatos érzés. Nagyon élvezem, és várom, hogy ismét élőben játszhassak Budapesten”.

Tehát aki szeretne magának egy felejthetetlen estét szerezni az siessen a jegyvásárlással, mert bizony gyorsan fogynak! Ha pedig egy hasonlóan rendhagyó kiállításra is kíváncsi olvassa le cikkünket a World Press Photo 2017 kiállításról