A világ idei legjobb sajtó fotói újra nálunk! – World Press Photo 2017

60! Ennyi alkalommal került már megrendezésre a világ legismertebb, sajtó fotókból álló kiállítása, a World Press Photo.  Idén is ellátogat hozzánk, ez a fantasztikus kiállítás melyet a világ, idén készült legjobb, sajtóban is megjelent képeiből állítottak össze. A világ körüli útján lévő vándortárlatot szeptember 22-től tekinthetik meg az érdeklődők, a Néprajzi múzeumban egy teljes hónapon át.

Utolsó frissítés:

A World Press Photo pályázatára – amit 1955-ben alapított, azonos nevű, non-profit szervezet hirdet meg minden évben, a sajtó és dokumentarista fotózás népszerűsítését kitűzve céljául- idén is hatalmas mennyiségben érkeztek pályaművek. 126 országból( többek között Spanyol országból, Francia országból, Amerikából), 5034 fotóriporter összesen 80.408 fotóval nevezett. A nagy érdeklődés nem meglepő, hiszen a tárlatba beválogatott fotókat szakértő zsűri válogatja össze, és hatalmas elismerésnek számít, ha valakinek a fotóját kiválasztják. Mára az sem kérdéses, hogy a World Press Photo egyre gyarapodó archívuma mennyire fontos szerepet játszik már most is abban, hogy a benne lévő képeken keresztül jobban megismerjük, mi történik körülöttünk a nagyvilágban.

Az év képe is megtekinthető lesz

A tárlat részeként láthatjuk majd többek között a török származású Burhan Ozbilici , Az év képe díját is elnyert munkáját, a fotót, amely azt a feszült pillanatot örökíti, meg amikor egy szolgálaton kívül lévő török rendőr lelőtte Andrej Karlov orosz nagykövetet egy ankarai fotó kiállításon.

 

Magyar vonatkozású kísérő kiállítás

World Press Photo 2017 - Máté Bence kiállítás

Magyarországi helyszínén a tárlat, idén kísérő kiállítást is kap. Máté Bence, itthon és világszinten is ismert, fiatal természet fotósunk, Láthatatlanul című tárlatát tekinthetik meg a sajtófotó-kiállítás látogatói. Máté Bence 2010-ben a Marvel of Ants című képével, Londonban, elnyerte a természetfotózás legnagyobb díját, „Az év természetfotósa 2010” címet. Máté jelenleg is a verseny történetének legsikeresebb indulója. Az egyetlen, aki mind ifjúsági, mind pedig felnőtt mezőnyben is fődíjat kapott.

Tipp: profi fotós Budapesten

Tehát Szeptember 22-től egy hónapon át várja látogatóit a World Press Photo 2017 vándor kiállítása és Máté Bence, Láthatatlanul című tárlata a Néprajzi múzeumban.