Kingsman 2 az aranykör

Kingsman 2: az aranykör

Még mindig “a modor mutatja, mit érsz”.

A héten kerül a mozikba az év egyik legmenőbb és általam legjobban várt mozija a Kingsman 2: az aranykör.  A Kingsman olyan volt az ellaposodott, sablonos akció filmeknek, mint egy arcon csapás és egy reménysugár egyszerre. Számtalan sablont kifiguráztak a Kingsman első részében mégis sikerült, egy végig izgalmas és mély jelentést hordozó filmet alkotni.

Ha valaki kimaradt volna- előzmények.

A film elején egy Kingsman ügynököt bevetés során meggyilkolnak és a „szabóság” többi ügynökére hárul a feladat, hogy kiderítsék ki ölte meg társukat, illetve új ügynököt találni. Az előző rész főhőse Eggsy (Stöki a magyar fordításban…hagyjuk!), aki szegény családban éli az angol lázadó tinik életét, és bizony minden balhéban benne van nyakig. Ekkor találkozik egy számára teljesen fura idegennel, aki miután kihozza Eggsyt a rendőrségről, felajánlja neki, hogy kövesse apja nyomdokát és lépjen be a Kingsman soraiba. Innentől indul el igazán a történet. Követhetjük, ahogy hősünk próbákat áll ki a válogatók során és eközben szépen lassan rájövünk ki a fő gonosz és mi a célja, hősünk pedig felfedezi mit ér a férfi, és miért fontos a modor. Röviden összefoglalva, egy megalomán milliárdos speciális chipeket kifejlesztve és az emberek mobiljába rejtve képes az agyra hatni, elérve, hogy az emberek őrjöngve gyilkolják le egymást, míg ő és a kiválasztottak egy biztonságos, luxus bunkerben várják ki amíg mindenki más meghal. Egyfajta modern Noénak képzeli magát. Persze Stöki fordulatos kalandok során legyőzi őt és belép a Kingsmanek közé. Mindez rengeteg poénnal és stílussal fűszerezve. A film fő mondanivalója, hogy a férfi stílusa és modora ma is mennyire fontos, és a Kingsmanek öltönybe bújt modern lovagok, menő cipőkben.

 

És mit várunk a Kingsman 2: az aranykör-től?

Az előzetesek alapján, a recept változatlan. Pörgős akció, humor és stílus. Mint kiderült az új főgonosz Poppy(Julianne Moore) és az általa vezetett, Aranykör nevű titokzatos szervezet elpusztítja a Kingsman szabóságokat, így hőseink az amerikai kollégákhoz fordulnak, hogy felgöngyölítsék az ügyet, és újra építhessék főhadiszállásaikat. A film igazi sztár parádé lesz. Visszatér az előző részben maradandót alkotó Collin Firth, a főszerepben újra Taron Egertont láthatjuk majd. Az Oscar-díjas Jeff Bridges , Channing Tatum és Halle Berry, mellett Elton John feltűnik majd egy kisebb szerepben.

Összegezve

Nagyok az elvárások, aminek a Kingsman 2 meg kell felejen, és csak reméljük, hogy sikerül neki. Egy biztos én moziban fogom megnézni és élvezni fogom, nagyon!