Milyen cipőápoló szereket válassz?

A jó benyomás keltéséhez fontos a megfelelő külső megjelenés, ebben pedig komoly szerepe jut a ruházatunknak is. Az alakunkat kihangsúlyozó és az egymáshoz színben is illő ruhák és a hozzájuk illeszkedő öltözékek, kiegészítők, például a cipők, az övek kellenek a kifogástalan megjelenésünkhöz. Ha pedig megvannak, akkor folyamatosan gondoskodást igényelnek. Ennek egyik része a tisztítás. Ebben a bejegyzésünkben a cipő ápoláshoz adunk néhány ötletet (cipővásárláshoz egy korábbi cikkünkben adtunk pár tippet).

Kezdjük akkor a cipőápolás lépéseivel. Először is nézd meg, hogy milyen alapanyagból készültek a kedvenc cipőid. Az ápoló szerek gyártói ugyanis figyelembe veszik a felsőrész alapanyagait is. Biztos, hogy több különböző összetételű készítményre lesz szükséged, hiszen a velúrból, a műbőrből és a bőrből készült cipőket nem tisztíthatod ugyanazzal a szerrel. A másik fontos szempont, amit érdemes figyelembe venned, az a cipőid színe. A fekete, a barna és a világos színű cipők bizony nem tisztíthatóak ugyanazzal az ápoló szerrel.

Most, hogy már tudod, hogy milyen színű és milyen alapanyagból készült cipőhöz keresed a megfelelő ápolószereket gondolj magára a tisztításra is. Ma már nagyon praktikus kialakítású dobozokban árulják ezeket a készítményeket, úgyhogy néhány pillanat alatt a bőröd és a ruhád is megkímélve használhatod azokat.

Milyen cipőápoló szerek közül válogathatsz?

Van például a szivacsos végű és a kupakjára állítható típus. Ebből az összes krémet egyszerűen eltávolíthatod, és ezzel a szerrel gyorsan meg is tisztíthatod a cipődet.

A cipő ápoló szerek másik típusába a sprayk tartoznak. Ezeket a készítményeket általában a velúr és a vászon anyagokhoz ajánlják. Próbáld ki te is hiszen nagyon egyszerűen használhatóak. Mivel sprayk- ezért ezek a készítmények is könnyedén használhatóak csupán arra kell figyelned, hogy a megfelelő távolságról fújd a cipődre.