Praktikus tanácsok életmód váltáshoz

Itt a tavasz és a ragyogó napsütés talán neked is meghozta a kedvedet a mozgáshoz és talán elgondolkodtál azon is, hogy hogyan tudnál egészségesebben élni. Ebben a cikkünkben arról írunk, hogy hogyan is kezdj hozzá egy ilyen életmód váltáshoz.

Első lépések

Nagyon fontos, hogy rendszeresen mozogj. Ha elégedett vagy a testsúlyoddal, akkor elég ha hetente kétszer tartasz egy hosszabb, legalább egy órás edzést. Ha úgy érzed, hogy van egy kis súlyfelesleged akkor hetente legalább háromszor eddzél. A legjobb ha fitnesz terembe mész, itt ugyanis zsírégető és izomerősítő programokon is részt vehetsz. Indulás előtt azonban érdemes felkészülnöd néhány dologra.

Először is gondoskodj a megfelelő öltözékről. Biztosan szükséged lesz kényelmes pólóra és nadrágra. Ezen kívül stabil tartást garantáló cipőt is be kell szerezned, ha pedig nő vagy, akkor jusson eszedbe a sportmelltartó is. Ha teheted vásárolj üzletben és próbáld fel az összes ruhát és egy kicsit mozogj is a fülkében. Fontos, hogy a megfelelő méretet válaszd, hiszen a szűk ruha megakadályozza a szabad mozgást. A komfortosság mellett gondolj a megjelenésedre is. A lényeg az, hogy az edzés ideje alatt, jól érezd magad. Szóval milyen színű ruhákban szeretnél edzeni? Gondolj a mintákra is. Vedd komolyan ezt szempontot is, hiszen ha szép és egymáshoz illő ruhákat és cipőt választasz, akkor jóval nagyobb örömmel fogsz elindulni a fitnesz terembe. Ezen kívül ne felejtsd el a dezodort sem, hiszen az edzés alatti izzadtság miatt kialakulhat a kellemetlen testszag, és nem mindenhol és nem mindig lesz lehetőséged lezuhanyozni közvetlenül edzés után.

Most, hogy már beszerezted a ruhákat, keress egy személyi edzőt. Minden képen szükséged van rá, ha először mész fitnesz terembe. De akkor is jól jön a segítség, ha hosszabb időt hagytál ki és nem is tudod eldönteni, hogy milyen edzéssel kezd újra a sportot. Egy alapos állapot felmérés után egyéni tervet készíthet neked az edződ. Választhattok a számos fitnesz gép közül, de az is lehet, hogy csoportos órát javasol számodra.

Az egészséges életmódhoz a mozgás mellett hozzá tartozik a megfelelő táplálkozás is. Kerüld a finomított cukrokat, a zsírt és a szénhidrátot tartalmazó ételeket és fogyassz vitaminokat, akár gyümölcs formályában is.