Mit tehetünk azért, hogy mindig kellemes illatunk legyen?

Ilyenkor nyáron bizony figyelnünk kell testünk ápoltságára. A rendkívüli meleg miatt mind a bőrünket, a szemünket, és a fejünket is óvni kell. Ezen kívül azonban nem feledkezhetünk meg az illatunkról sem. A rendkívüli melegben kialakult fokozott verejtékezés miatt bizony számos dolgot meg kell tennünk azért, hogy felvegyük a harcot a rossz szagok ellen.

Nézzünk néhány praktikus tanácsot…

A kellemetlen testszagok kialakulásának megelőzése érdekében érdemes néhány dolgot megváltoztatnunk a mindennapi szokásainkban.

Kezdjük az öltözködéssel. Felejts el a szűk, műszálas ruhákat, mert ezek a termékek nem engedik át a levegő, így megakadályozzák, hogy a bőröd szellőzzön. Helyettük inkább válassz valamilyen természetes alapanyagból készült, lazább stílusú ruhát.

A másik ilyen mindennapos dolog a rendszeres tisztálkodás. Érdemes akár nap közben, közvetlenül az indulás előtt lezuhanyoznod és felfrissülve, tiszta ruhában elindulni akár a kora délutáni programodra is.

A kellemes illatok kialakításában és megőrzésében fontos szerep jut még a bőrápolásnak is. A nyári hónapokban bizony gyakrabban kell szőrtelenítéssel foglalkozni, hiszen ilyenkor erőteljesebb a szőr növekedés, ami bizony fokozza a verejtékezést is. Ezen kívül a testradírozásról sem szabad megfeledkezni, hiszen ezzel is segíted a bőröd légzését.

További ötletek?

Fontos, hogy megfelelő dezodorokat és illatszereket használj ezekben a hónapokban. Szerencsére golyós dezodorok, stiftek és krémdezodorok közül is válogathatsz, így biztosan megtalálhatod a bőröd sajátosságainak legjobban megfelelő terméket. De számíts arra, hogy a rendkívüli melegben gyakrabban lesz szükséged ezekre a szerekre is, mint az év többi időszakában, vagyis tegyél belőlük egyet a táskádba. Fontos, hogy mindig kéznél legyen a dezodorod és a kedvenc parfümöd is. Ezen felül nem árt, ha a napsütés ellen felkészülsz a megfelelőt napozó szerekkel is.