Mikor érdemes zuhanyszéket beszerezni egy beteg mellé?

A zuhanyszékek olyan egészségügyi segédeszközök, amelyek segítségével a betegek biztonságosan és kényelmesen tudnak zuhanyozni. Zuhanyszékek többféle méretben és kialakításban léteznek, ezért a megfelelő kiválasztásához vegyük számításba, hogy az illető hány éves és milyen betegsége, nehézségei vannak.

A zuhanyszékek elsődleges célja, hogy segítségükkel a beteg könnyen bejuthat a zuhanyba és ki tud lépni belőle anélkül, hogy bármilyen károsodás vagy sérülés érné őt. Ezek a székek rendkívül hasznosak a mozgáskorlátozott személyek számára, többek között elősegítik a biztonságos és kényelmes zuhanyzást.

A zuhanyszékek által elkerülhetőek a balesetek.

Zuhanyszéket érdemes beszerezni az idősebb embereknek, valamint azoknak, akik sérülést szenvedtek, esetleg mozgásszervi problémával küzdenek, így elkerülhetőek a további balesetek.

Az egészségügyi dolgozók tudják, hogy milyen típusú zuhanyszéket kell ajánlaniuk a betegeknek és elmondják miként kell azokat használniuk. A megfelelő zuhanyszék kiválasztásához figyelembe kell venni a beteg állapotát és fizikai korlátait. A segédeszközök akkor biztosítják a beteg stabilitását, ha a forma és a méret egyaránt ideális.

Milyen típusú zuhanyszékek vannak?

Mint már említettük többféle típusú zuhanyszék létezik, amelyek különböző igényeknek felelnek meg. Rendelkezésre állnak állítható magasságú zuhanyszékek, ezeket könnyen a testmérethez lehet igazítani.

A zuhanykabin székek kifejezetten a zuhanykabinokhoz lettek kifejlesztve, jellemzően könnyű anyagból tevődnek össze, ezáltal egyszerűen mozgathatóak.

A zuhanyfotel székek karfákkal és háttámlával rendelkeznek, amelyek hozzájárulnak a stabilabb tartás biztosításához. Többnyire szivacsos anyagból készülnek, így az ülés még kényelmesebbé válik zuhanyzás közben.

A kerekített zuhanyszéken a beteg könnyen el tud fordulni a zuhanyban és az ülés is kényelmes a nagyobb ülőfelületnek köszönhetően.

Az összecsukható zuhanyszékek legnagyobb előnye, hogy kis helyen is elférnek, ezek többnyire alumíniumból készülnek és rendkívül tartósak.

A megfelelő típusú zuhanyszék kiválasztása függ az egyedi igényektől, az egészségi állapottól és attól is, hogy milyen betegsége van az illetőnek. Amennyiben bizonytalanok vagyunk a kiválasztásban, bátran kérjük ki egészségügyi dolgozók véleményét, akik a használatról is részletesen tájékoztatnak.