Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy jó terasz?

A teraszoknak, erkélyeknek számtalan előnyük ismert, lehet ugyan nélkülük élni, de fontos megjegyezni, hogy nem érdemes. Abból is láthatjuk, hogy mennyire értékes egy erkély, hogy azokat a lakásokat lényegesen drágábban kínálják, ahol van.

A tersz kiváló a relaxálásra.

Na, de nézzük hát, hogy milyen is egy jó terasz…

A jó terasz kényelmes és ehhez nem kell akkora méretűnek lennie, mint egy nappali, hiszen egy kisebb is lehet abszolút komfortos. Az első és legfontosabb, hogy a bútorokat a helyiség méretéhez mérten válasszuk meg és helyezzünk jelentős mennyiségű párnát az ülő részekre, így tényleg mindig kedvünk támad egy kicsit kiülni, relaxálni. Egy fából készült kis asztal is jól mutat a teraszon, de tehetünk a területre raklapból készült, egyedi berendezéseket is.

A teraszt mindenképp úgy érdemes kialakítani, hogy igényeinknek maximálisan megfeleljen. Például egy ház megépítésénél előre gondoljuk át, hogy mi fog helyet kapni a teraszon, arra okvetlen figyeljünk, hogy ne zsúfoljuk túl a helyiséget, ugyanis napjainkban a letisztult környezet van a lakberendezés tekintetében előtérben.

Az egyik leglényegesebb szempont a terasz tekintetében, hogy megfelelő árnyékolást kapjon. Napjainkban nagy hódításnak örvendenek a kifeszített vászon árnyékolók, amelyeket a téli időszakra könnyedén le lehet szerelni, ezáltal több fény is bejuthat a lakásba. Előtető is kerülhet a teraszra, ehhez érdemes polikarbonát lemezt társítani.

A teraszt privátabbá tehetjük, ha korlátot is szereltetünk fel, rozsdamentes korlát gyártás ma már számos helyen elérhető, így a csapadék sem tehet kárt a felületén. Ezen kívül növények is körülölelhetik a teraszt, ezzel elérhetjük, hogy az utcáról se lássanak be a bámészkodók. A teraszra még függönyök is külön beszerezhetőek.