Miért jó megoldás az előtető?

Az előtetők egyedi igények alapján bármilyen méretűek és formájúak lehetnek. Funkciójukat tekintve védőtetők, oldalfallal is el lehet őket látni, akár teljesen, vagy csak bizonyos részein, de ez el is hagyható. Kiválóak a szél ellen, terasz befedésére, autó beállónak, vázszerkezetük jó, ha alumínium, hiszen nem rozsdásodik.

Az előtető megjelenésében is kiváló.

Hogyan készül az előtető?

Magát a szerkezetet már előre felületkezelik, igény esetén kidekorálják, például faerezetes mintával látják el és így szállítják a megrendelő otthonába. A helyszínen összeillesztésre kerülnek az elemek. Amennyiben csak az eső ellen szeretnénk védeni a területet, és nem akarjuk kizárni a fényt a lakásból, úgy a polikarbonátos fedés javasolt. A polikarbonát előtető előnye, hogy strapabíró, ellenáll a különféle időjárási viszonyokkal szemben, ezáltal tartós is. Az az ideális, ha a polikarbonát minimum 10 mm vastagságú, 60 cm-es távolságban pedig szükséges alátámasztani. Az előtető készítés során ezt nem azért fontos meglépni, mert egyébként nem állna meg a polikarbonát, hanem azért, hogy mondjuk egy nagyobb mennyiségű hótakaró se okozzon problémákat.

Az előtető készítéshez vannak elengedhetetlen elemek, a következőket soroljuk ide: különféle toldó elemek, alátétek, végzárók és csavarok. Fontos, hogy az alkatrészek megfelelőek legyenek és ne cserélgessük őket, ellenkező esetben rovarok, valamint piszok is bekerülhet a polikarbonátba, illetve a víz is bejuthat, ami szennyeződést és beázást idézhet elő. Az anyaga rendkívül gyorsan tágul hő hatására, ha rosszul van összerakva ilyenkor recsegő, ropogó hangok hallatszódnak.

Az átlátszó polikarbonát előtetőt víztisztának nevezik, de válasszunk füst színűt, ha inkább árnyékot szeretnénk. Ez úgy is megvalósítható, ha nádszövettel vonják be a tetejét. Fólia mindenképp kerüljön a nádréteg alá, hogy óvjuk a felületet a szennyeződésektől. Az építés lebonyolításához mindenképp javasolt ezzel foglalkozó cég, szakemberek segítségét kérni.