Kézi készítésű gyémánt ékszerek

Az ékszerkészítés magas szakértelmet és precizitást követel. Egy egyedileg megalkotott gyűrű, eljegyzési gyűrű, karikagyűrű, nyaklánc, karkötő, medál vagy fülbevaló óriási értéket képvisel. Az ékszer készíttetés óriási előnye, hogy megvalósíthatjuk saját elképzeléseinket, így egyedi darabokhoz juthatunk hozzá. Ezüstből, aranyból, gyémántból és még számos drágakőből is készítenek ékszereket, sőt sárga, fehér és rose aranyból is lehetőségünk van választani.

A gyémánt rendkívül értékes drágakő.

Ismerjük meg a gyémánt tulajdonságait…

Egy gyémánttal díszített ékszernek szinte minden hölgy örülne, sokak szerint a gyémánt a legszebb és a legtökéletesebb drágakő a világon. A gyémánt árát 4 fontos tényező határozza meg, az egyik a színe, a másik a tisztasága, a harmadik a súlya, a negyedik pedig a csiszolása. A gyémánt bármilyen színben beszerezhető, de a ritkaságuk miatt ezek a darabok lényegesen drágábbak. A legnagyobb kereslet napjainkban a színtelen gyémántok iránt van. A legritkább színű gyémánt a fekete. A gyémántokat a szakemberek speciális kezeléseknek vetik alá, így tudják például mesterségesen befolyásolni a színezést. Ezek a kezelések végbe mehetnek csekélyebb energiával rendelkező részecskegyorsítókkal, vagy neuronokkal. A már eleve természetesen színezett gyémántok a ritkaságuk miatt rendkívül drágák, de a mesterségesen színezettek viszonylag kedvezőbb áron érhetőek el. A gyémántban lévő anyagok határozzák meg a tisztaságukat. Keletkezésük nagyon sok idő, mire a felszínre kerülnek körülbelül 1-3,3 milliárd évesek.

A nemesfémek tekintetében jelentős szerepe van a súlynak, így van ez a gyémántok esetében is. A drágakő súlyát karátban adják meg, ami ténylegesen a kő tömegét jelenti, ezt ékszermérleggel mérik. A gyémánt mérése ezredpontossággal történik, 1 karát 0,2 grammot takar és, ha megfelelően tiszta, akár több millió forintba is kerülhet.

A kézi készítésű gyémánt ékszerek nagyon különlegesek, még azok is, amelyek kisebb gyémánttal lettek felruházva. Csupán találnunk kell egy megbízható ötvöst, akinek elmondjuk elképzeléseinket az ékszerről, ő pedig pár hét alatt megvalósítja álmunkat.