Iroda költöztetés

Ha te is céget vezetsz, akkor jó, ha felkészülsz az iroda költöztetésre is (kivéve, ha virtuális irodád van). Ebben a blogban arról írunk, hogy mire figyelj, ha iroda költöztetést tervezel.

költöztetés

Hogyan készülj fel az iroda költöztetésre?

Az iroda költöztetés során első feladatod az időpont meghatározása. Alaposan gondold végig, hogy mikor lehet zökkenőmentesen lebonyolítani a céges holmik elszállítását. Érdemes figyelembe venned a napi feladataidat, hiszen a vállalatok életében is igaz az a mondás, hogy első a kötelesség. Döntsd el azt is, hogy kik végezzék el az irodai felszerelések szétszerelését és csomagolását. Választhatod azokat a munkatársakat, akik az irodában dolgoznak, vagy a munkaidő után takarító személyzetet, de kérheted akár a költöztető cég közreműködését is. Ezután mérd fel azt, hogy mi minden található az irodában. Bútorok, számítógépek, fénymásolók, nyomtatványok, műanyagból készült irodaszertartók biztosan vannak nálatok is. Ha ezzel kész vagy,akkor jöhet az:

irodaköltöztetés konkrét feladatai…

Először is rakd könnyen elérhető helyre a csomagoló anyagokat. A legjobb, ha kifejezetten erre a célra kialakított dobozokat használsz, így biztos lehetsz abban, hogy minden értéktárgyad biztonságosan célba érkezik majd. Ezek a dobozok ugyanis lezárhatóak és könnyen mozdíthatóak is. Hogyan is kezdj hozzá a pakoláshoz. Először is szedd szét az elektromos felszereléseket, majd tedd őket egy dobozba. Legyél előrelátó és gondolj a kicsomagolásra is. Tehát írd rá a csomagra, hogy pontosan mi is található meg benne. Ezek a feliratok segítenek abban, hogy a költöztetés után, az új irodában azonnal a helyére rakhasd az összes felszerelésedet. Ha a számítógépet és a többi elektromos felszereléseket becsomagoltad, akkor foglalkozhatsz a szekrényekben és az asztalban található holmijaiddal. Tollak, ceruzák, jegyzettömbök, a megbeszélések jegyzőkönyvei hogy csak néhányat említsek. Ezeket dolgaidat is érdemes egyértelműen elkülönített helyekre pakolnod, így ezeket az irodafelszereléseket is azonnal megtalálhatod az új épületben. Ha ezzel is kész vagy, akkor jöhetnek a bútorok is. Ha tehetitek szereljétek lapra azokat így lesz a legkönnyebb felemelni és elszállítani az asztalokat, székeket, szekrényeket és a polcokat.

Az utolsó feladatod, pedig az, hogy mindent felpakolj a teherautóra, elindulj az új helyszínre, ahol mindent kipakolhatsz.