Milyen strandra menjünk a nagy kánikulában?

Idén nyáron is hatalmas hőségben kell átvészelnünk a mindennapokat, amit a legkönnyebben víz közelében lehet kibírni. A strandokon, aqua parkokban, uszodákban, termálfürdőkben szinte meg se lehet mozdulni a tömegtől, éppen ezért sokan a szabad strandokat részesítik előnyben, bár ezeken a helyeken is rengeteg a látogató, viszont jobban eloszlik a tömeg, ezért kevésbé zavaró. Cikkünkben most adunk néhány ötletet, hogy melyik vízpartra érdemes elmenni országunkban.

A szabad strandokon könnyebb átvészelni a hőséget.

Szabad strand? Hol van?

Hazánkban sok lehetőség közül választhatunk, több folyó, a Duna, a Tisza, a Kőrös és a Maros is várja a fürdőzni vágyókat, valamint híresebb tavaink közül a Balaton, Velencei tó, Tisza tó, Szelidi tó, valamint ne feledkezzünk meg a kiépített bánya tavakról sem. Mondhatjuk úgy is, hogy a pihenni vágyók szinte bárhol rábukkanhatnak egy könnyen megközelíthető szabad strandra.

Miért válaszd a szabad strandot?

A fürdőző helyekre mehetünk kerékpárral, busszal, valamint gépjárművel, a parkolási díj általában kedvező, akadnak területek, ahol ingyenes, vagy csupán pár száz forintba kerül. A szabad strandok mindig természetes környezetben találhatóak, tehát ülhetünk és olvasgathatunk, vagy akár relaxálhatunk, kikapcsolódhatunk a gyönyörű zöld lombos fák alatt, de napozhatunk a homokos folyóparton és persze mindig úszkálhatunk a kellemes hőmérsékletű vízben. A strandok tisztaságáról pedig folyamatosan gondoskodnak az illetékesek. Itt is megtalálhatóak kiépített öltözők, zuhanykabinok, mosdók,  a parton játszóterek vannak, hogy a kicsik se unatkozzanak.

Egy család számára kiváló program akár egész napra. A helyi büfékben vásárolhatunk például sült kolbászt, lángost, főtt kukoricát, hekket, de vihetünk magunkkal szendvicseket is, hűtőtáska pedig jó, ha van, de hűtött italok helyben is kaphatóak.