Utángyártott toner kellékek

Miért vásároljunk utángyártott tonereket?

A nyomtatók népszerűsége folyamatosan csökken, mivel a vállalatok és a magánemberek is jobban szem előtt tartják a környezetszennyezést, valamint, hogy minél zöldebben használják az elérhető erőforrásokat, illetve a technológia fejlődésével már nincsen nagyon szükség a nyomtatók használatára. Ennek ellenére szinte minden cégben megtalálhatóak még a nyomtatók, de az otthoni háztartásokban is rendkívül elterjedtnek számítanak. Éppen ezért mindig szükség van valamilyen nyomtatókellékre, mivel előbb-utóbb ki fog ürülni a tintapatron, vagy a toner, attól függően, hogy tintasugaras, vagy lézernyomtatót használunk. Milyen lehetőségeink vannak, ha be szeretnénk szerezni az ilyen kellékeket?

Az első kézenfekvő megoldás az eredeti nyomtatókellékek megvásárlása, mivel sokan a megbízhatóságot és biztonságot asszociálják vele. Ez a legtöbb esetben így is van, az eredeti nyomtatókellékek minősége kifogástalan, csak egy probléma van velük, mégpedig, hogy rendkívül drágák. Sok helyen 20-30.000 forintot is elkérnek egy áltagos toner kazettáért, ami egyáltalán nem mondható olcsónak. Erre a problémára kiváló megoldást jelentenek az utángyártott tonerek, nyomtatókellékek. Magyarországon szerencsére egyre jobban kezdenek elterjedni az ilyen típusú kazetták és patronok, mivel sokaknak van jó tapasztalata velük.

Utángyártott toner kellékek

Az utángyártott tonerek előnyei?

Az utángyártott toner legfontosabb és kétség kívül legjobb előnye, hogy gyakran az eredeti nyomtatókellék árának a töredékéért megvásárolhatjuk, miközben a minőség nem, vagy rendkívül kis mértékben csökken. Számos teszt bizonyítja, hogy ha eredeti, valamint utángyártott tonerrel nyomtatunk, akkor észrevehetetlen a különbség, ráadásul az oldalkapacitás sem változik. Az elterjedésüknek köszönhetően manapság már szinte bárhol megvásárolhatóak az utángyártott tonerek, mivel egyre több kisebb és nagyobb webáruház virtuális polcaira is felkerülnek.

Az utángyártott tonerek hátrányai?

A nyomtatógyártó cégek úgy próbálnak meg védekezni az ilyen típusú termékek ellen, hogy chippel szerelik fel az újabb nyomtatókat, mely érzékeli, hogy a printerbe kerülő nyomtatókellék eredeti-e, vagy sem. Szerencsére ezt az utángyártott tonerek gyártói is tudják és a lehető leggyorsabban frissítik a készletüket a megfelelő chipekkel, azonban akadhatnak kompatibilitási problémák, mely következtében lehet, hogy nem fog működni az utángyártott toner az adott nyomtatóval. Nagyon ritka az ilyen probléma, ezért ez senkit sem riasszon el a vásárlástól, valamint a kipróbálástól. Számos fórum foglalkozik az ilyen típusú nyomtatókellékekkel és ott leírják, hogy az adott típusnál mire érdemes figyelni.

Ezek lettek volna az utángyártott tonerek előnyei és hátrányai. Reméljük a cikk elolvasása után már jobban fog mozogni a nyomtatókellékek világában és vásárol magának egy olyan utángyártott nyomtatókelléket, mely hónapokig fogja megfelelően szolgálni!