A világ legdrágább éttermei!

Hazánkban is, elsősorban a fővárosban, vannak olyan éttermek, amelyeknek ha megtekintjük az étlapját, szájtátva rácsodálkozunk az árakra és el nem tudjuk képzelni, hogy kik azok, akik képesek ennyi pénzt ott hagyni egy este folyamán a vacsoráért. Itt most ne azokra az éttermekre gondoljunk, amelyek különféle ételeket házhoz is szállítanak, hanem tényleg a legexkluzívabb kialakításúakra, ahol a vacsora elfogyasztása helyben történik és órákig is eltarthat. Bármilyen meghökkentő is, de elég sokan vannak, és ez az összeg még mindig semmi ahhoz képest, amely szerte a világban, tényleg a drága kategóriába tartozik. Most összeszedtünk néhány éttermet a világ különböző területeiről, amelyek tényleg a drága helyek közé tartoznak.

A SubliMotion Spanyolországban, Ibiza szigetén található, ahol egy 15-20 fogásos menüért bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Egy ilyen összeállításért elkérnek körülbelül 500 ezer forintot fejenként. A hely mindenesetre nem mindennapi vacsoraélményt nyújt, hiszen a falakon interaktív fényjáték gondoskodik a lélegzetelállító hangulatról, valamint művészeti bemutatóval is szórakoztatják a vendégeket. Egy este alatt maximum 12 vendéget fogadnak, tehát nem jellemző a túlzsúfoltság, bár az árak miatt ez amúgy sem lenne gyakori jelenség.

A SubliMotion a világ legdrágább étterme, ahol interaktív show kíséri végig a vacsorát.

A Párizsban található La Meurice azért már nincs olyan drága, mint a SubliMotion, de még így is benne van a legborsosabbak listájában, ahol az éttermi etikett betartása alapelvárás. A három Michelin-csillaggal rendelkező étteremben az öt fogásos menü ára fejenként 116 ezer forint. A királyok éttermének is becézik, mivel mérhetetlenül elegáns és számos híresség távozott már innen elégedetten a huszadik században. Salvador Dalí rendszeres vendége volt az étteremhez tartozó szállodának, minden évben egy hónapot itt vendégeskedett. Az ételek és a konyha elsősorban a klasszikus Francia vonalat és hagyományokat követi.

A Masa Amerika legdrágább Japán étterme, ami New York városában található és 133 ezer forint nagyjából egy vacsora, természetesen az ár fejenként értendő. A híres szusi étterem szintén három Michelin-csillagot tudhat a magáénak, az alapanyagokat pedig egyenesen Japánból szállítják az ételkülönlegességekhez. Az ár 15-20 szusit és egy desszertet foglal magába, és nem kell hónapokat várni, hogy az ember helyet kapjon.

Akik ezekre a helyekre betérnek, azoknak már mit sem számít az ár, csak az, hogy lélegzetelállító gasztronómiai élményben legyen részük.