Irány egy csendes kis településre az alföldön!

Ilyenkor nyáron a vizes sportok korát éljük. Szerencsére számos lehetőség közül válogathatunk Magyarországon. Többféle strand, termál- és gyógyfürdő várja az érdeklődőket, de a Balaton, Tisza- és Velencei tó a legfelkapottabb a vizes sportok kedvelőinek. Szóval nem is olyan könnyű kiválasztani azt, hogy hol is töltsük el a szabadságunkat. Ezért ebben a blogban egy kevésbé ismert, csendes, családias hangulatú településről írunk.

Magyarország legnagyobb folyója a Duna, amelynek mentén fővárosunk is elhelyezkedik. Közelében rengeteg egyedi szépségű, tokéletesen tisztán tartott, illatos virágokkal díszített, aprócska kis község található. Ezekben a falvakban takaros fogadókban, vendégházakban várják az érdeklődőket, akik a vizes élmények mellett a falusi élet rejtelmeit is közelebbről megismerhetik. Egyik ilyen gyakran látogatott vidéki település a Bács- Kiskun megyében, Kalocsa közelében található Géderlak.

Géderlak természeti adottságai kiválóak.

A helység történelme is nagyon izgalmas, hiszen francia szerzetesek alapították a XII. században. Ezt követően az ország történelmével együtt változott a falu élete. A kolera járvány, háborúk és az árvíz sajnos őket is érintette. Néhány évtizeddel ezelőtt pedig kezdetét vette különböző intézményrendszerek kiépítése.

Mivel várja Géderlak a turistákat?

Géderlakon a Duna ragyogóan tiszta vizében fürdőzhetnek a családok. Természetesen a part is gondozott, így napozni, tollasozni és piknikezni egyaránt lehetséges. Kiváló hajókázási élményekkel várja a vendégeket a parton elhelyezkedő kompkikötő. Ezzel a megoldással eljuthatnak egy ismert nagyvárosba Paksra, ahol szintén lubickolhatnak a kiépített strandon.
A falucska minden évben igyekszik megújulni, ezért különös figyelemmel állítják össze a közterületeken a virágos kerteket és a parkokat is. Az utóbbit még ellenállhatatlanabbá teszi egy gyönyörű, tiszta patakocska is. Az eredményeiket már több alkalommal díjazták, ezért a természet szerelmeseinek mindenképp érdemes Géderlakra ellátogatnia.