A Salvus víz jótékony hatásai

Mi a Salvus víz és miért olyan népszerű?

Nem messze Egertől van egy piciny település, amelyet Bükkszéknek hívnak. A nem egész 1000 lakosú falu olyan természeti kincs felett épült, amely mára hazánk egyik legnépszerűbb és legkeresettebb gyógyvizét biztosítja. Bükkszék már a 30’-as években a figyelem központjába került, amikor geológusok olaj után kutattak a környéken. A feljegyzések szerint bár találtak is némi fekete aranyat akkor, de a fúrások során elszabadították a természet egyik legnemesebb kincsét, a termálvizet.

A Salvus víz jótékonyan hat az emberi szervezetre

A helyiek gyorsan rájöttek, hogy a mélyből feltörő víz rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik: fürdéskor jótékonyan hatott a bőrre és ha elfogyasztották, akkor csökkent a gyomorégés. A felismerést követően szinte adta magát, hogy fürdőt létesítsenek a helyszínen. Így vált Bükkszék hazánk egyik legnépszerűbb fürdőtelepülésévé.

Milyen hatásai vannak és hogyan hasznosítható?

A több mint fél kilométer mélyről feltörő gyógyvíz nem csupán a termálfürdőt szolgálja ki: az előnyös tulajdonságait a kutatók is gyorsan felfedezték, így született meg a Salvus víz. Azt tapasztalták, hogy a vízben való fürdés pozitívan hat a reumára, felgyorsítja a fizikai sérülések gyógyulási idejét, segíti a nőgyógyászati problémák leküzdését, és bizonyos bőrbetegségek kezelésére is kitűnő.

A Salvus víz rendkívül gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban, mint például a nátrium vagy a kálium. Ezek hozzájárulhatnak az anyagcsere javításához, a légúti megbetegedések kezeléséhez, különböző gyulladások és emésztési problémák csökkentéséhez.

A Salvus víz azonban nem csupán elfogyasztva hathat jótékonyan szervezetünkre. Párája segítheti a légúti megbetegedések leküzdését és enyhítheti a tüneteket. A Bükkszéki fürdő kifejezetten ajánlja a különleges gyógyvíz inhalálását kruppos vagy asztmatikus köhögés ellen.

Az otthoni párásítás pofonegyszerű: mindössze egy kifejezetten sósabb tartalmú vizek párologtatására is alkalmas hidegpárásító készülékre van szükség ahhoz, hogy a Salvus víz inhalálva is ki tudja fejteni kedvező hatását. Arra ügyelni kell, hogy nem minden berendezést ajánlanak ilyen folyadékok használatához.

Végezetül a Salvus vizet tejjel együtt alkalmazhatjuk köptetőként, hogy a gyulladásból eredő váladéktól könnyebben megszabaduljunk. Természetesen a gyógyvíz nem helyettesítheti a kezelőorvosok által előírt terápiákat, de sokat segíthet, hogy a fertőzéseket, bakteriális megbetegedéseket és légúti problémákat gyorsabban és kevesebb szenvedéssel tudjuk leküzdeni.