Praktikus megoldások a konyhában!

Az igazi háziasszonyoknak sosincs elegendő helyük a konyhában. Folyton arról hajlamosak panaszkodni, hogy nem tudják hova pakolni a dolgokat, órákig keresgélniük kell mindent, nincs elegendő szabad felület a főzés előkészületeihez. Teljesen mindegy, hogy nagy vagy kis konyháról van szó, ez szinte örökös problémát jelent.

Legtöbbször főzés közben kezdjük el kapkodva kikeresni a szükséges fűszert, amit persze csak akkor találunk meg, amikor már az összesen végigmentünk, ilyenkor a készülő finomság is könnyen kárba mehet, ha odaég. Sokkal praktikusabb, ha beszerzünk pár apró kis átlátszó üveget, amit olvashatóan felcímkézünk (akár a kupakra is rakhatjuk a címkét), így sokszor már a színéből, első ránézésre megtalálhatjuk, ami kelleni fog. Ez a megvalósítás nagyon mutatós is tud lenni, ha például a felső konyhaszekrény alá felfúrunk egy hosszú polcot, amin szépen sorba rendezzük őket.

kreatív megoldás a fűszerek tárolására

Nagyon balesetveszélyes, ha hirtelen elő kell kapni valamit az evőeszköz fiókból, hiszen véletlenül belenyúlhatunk egy éles késbe, ami megvághatja a kezünket. Ennek elkerülése érdekében szerezzünk be egy fiókba való, fából készült késtartót. Ez nem csak biztonságos, de mutatós megoldás is egyben.

fából készült késtartó fiókba helyezve

Sose tudjuk, hol tettük le utoljára a konyharuhát?

Íme egy igazán trendi ötlet, hogy mindig meg legyen a helye és könnyen megtaláljuk. Nincs is másra szükség, mint néhány fából készült ruhaszárító csipeszre és egy kétoldali ragasztószalagra. Ha ez megvan, szépen sorjába már tehetjük is fel őket a falra, hogy betölthessék új funkciójukat.

A nagy kapkodásban hajlamosak vagyunk egy teljes fiókot megtölteni használt, de még felhasználható nejlonzacskókkal. Nagy részére szinte biztos, hogy nem lesz szükségünk, így azokat vigyük a szelektívbe, a maradékot pedig tegyük egy üres papírdobozba, amit felszerelhetünk az egyik szekrényajtó belsejére.

Össze vissza vannak a műanyag dobozaink és sose találjuk meg a megfelelő fedelet?

Mire is nem jó egy egyszerű csepegtető tálca, mint arra, hogy az egyik oldalára rámolhatjuk a dobozok alsó részét, a másik felére pedig a hozzájuk tartozó tetőket, majd keresünk neki egy helyet. Szín és méret szerint, egymásba téve is rakhatjuk őket.

Az edényekkel teli szekrénybe is csinálhatunk plusz helyet. Háztartási boltokba kaphatóak polcokra helyezhető állványok, aminek az aljára és tetejére is nyugodtan pakolhatunk. A tepsiket, tálcákat pedig érdemesebb függőlegesen elhelyezni a szekrénybe, így pillanatok alatt kivehető, amelyikre szükségünk van.

Sokan nem gondolnak rá, főleg manapság, amikor az egy légterű nappali-konyhás megoldások a legdivatosabbak, de praktikus és mutatós lehet üvegfallal elválasztatni a konyharészt a nappalitól. Az üvegfal mutatós, átereszti a fényt, a szagokat viszont visszatartja, egy modern lakásban kifejezetten helye van!

A felsorolt tanácsokat betartva minden szempontból érezhető lesz a különbség.

Következő blogcikkünkben további hasznos konyhai fortélyokat olvashat a tárolásról.