Milyen lehet a tökéletes babakocsi?

A babavárás egy nő életében az egyik legcsodálatosabb időszak, amely tele van izgalommal, várakozással és készülődéssel. Az utolsó trimeszterben már nagyban beindul a fészekrakó ösztön, elkezdődik a felújítás, a babaszoba kialakítása, berendezése, megfelelő babakocsi kiválasztása, babaruha és egyéb kiegészítő megvásárlása.

Az egyik legfontosabb dolog, ami nélkülözhetetlen egy kisbaba életében az a babakocsi. De hogyan is válasszuk ki azt, ami a babának és a szülőknek is a legmegfelelőbb?

A babakocsik piacán hatalmas a kínálat, ami nem könnyíti meg a helyzetünket, ha még nem rendelkezünk kellő tapasztalattal. Hiába olvasunk előtte véleményeket, nem biztos, hogy ami másoknak bevált az nekünk is ideális lesz.

Fontos szempont, hogy a babakocsi kellően tágas legyen, mivel hosszú ideig fogjuk használni. Ahogy nő a csemeténk, úgy lesz egyre kisebb a hely számára.
Érdemesebb olyat választani, aminek magasabb az oldala, ez megvédi a kicsit a kieséstől.

babakocsi

Megkönnyíti a helyzetünket, ha a kocsi nagy bevásárlókosárral rendelkezik, így bőven van hely a babaholmiknak és egy esedékes bevásárlás sem okoz gondot. Legyen könnyen összecsukható és ne foglaljon túl sok helyet.

Egyszerűbb olyat választani, aminek a kerekei bolygósíthatóak és fixálhatóak is. A bolygósítható kerekekkel könnyebb a kanyarodás és a fordulás, a köves, hepehupás talajon pedig jobb, ha fixáljuk.

Felfújható gumikerekekkel rendelkező babakocsik strapabíróbbak, könnyebben kezelhetőek. Ezek a típusú kerekek lehetővé teszik a könnyebb rugózást, ami meghatározó, ha sokat használjuk terepen, így a baba sem érzi meg a kátyúsabb útszakaszt.

A kisbaba kényelme szempontjából előnyösebb, ha a babakocsi támlája több pozícióban állítható.
Nem utolsó szempont az se, hogy milyen irányba helyezkedik el benne a gyerkőc. Érdemesebb olyat vásárolni, ahol mindkét irány megoldható, hiszen az első hónapokban jobb, ha velünk szembe van, a későbbiekben meg a másik irány, így meglesz a lehetősége, hogy nézelődhessen.

Az egyik legfontosabb a biztonsági öv: lehetőleg 5 pontosat válasszunk, és ügyelni kell arra is, hogy a babakocsi biztonságosan fékezhető legyen.

Ezeket a szempontokat figyelembe véve, nem nyúlhatunk nagyon mellé a babakocsi vásárlásakor. Amennyiben nem csak babakocsit szeretne vásárolni, de egyéb baba termékek is érdeklik, keresse fel a Bobojca webáruházat!