Nina Ricci és a L Air Du Temps

Franciaország számos fantasztikus divatház hazája. Ebben az országban a férfiak mellett számos hölgy is olyan világhírű divatházakat alapított már több évtizeddel ezelőtt, amelyek a mai napig megőrizték egyediségüket és a hírnevüket is. Coco Chanel és Nina Ricci a két legjobban ismert Franciaországban céget alapító divattervező hölgy. Ebben a bejegyzésünkben Nina Ricci-ről és az egyik időt álló parfümjéről, a L Air Du Temps-ről írunk.

Nina Ricci sikerének titka…

Nina Ricci olasz származású hölgy, aki 12 éves korától kezdve élt Franciaországban, ahol a legmagasabb rangú ruha tervezői, szabászattal a haute couture tevékenységgel kezdte el a pályáját. Később parfümtervezéssel is foglalkozott. Férje szintén olasz származású Luigi Ricci volt, aki korán meghalt. Egyetlen fiuk született Robert. Az 1932-ben alapított divatházuk munkásságában ő is részt vett. Anya és a fia mindig legismertebb szakemberekkel dolgozott együtt. Nina Riccit a mai napig a nőiesség tökéletesen megjelenítő tervezőnek tartják, az általa alapított divatház pedig megőrizte méltó hírnevét.

Nina Ricci L Air Du Temps

Ezt a parfümöt ma is a világ öt legjobb parfümje közé sorolják. Méltó is erre az elismerésre. Olyan remekmű, amelyen Nina Ricci együtt dolgozott a kor egyik legismertebb parfümőrével, Francis Fabronnal. A L Air Du Temps 1948-ban jelent meg és azóta is keresik a hölgyek. Ekkor a háború utáni időszakban a megújulás, az összetartozás, a remény kifejezésére volt nagy szükség. Ezek az értékek azonban ma is aktuálisak és mindig is azok maradnak. Ha ránézel a L Air Du Temps parfümre, rögtön láthatod ezeket az értékeket. A kupak ugyanis két galambot, a béke szimbólumát ábrázolja. Ha pedig kipróbálod, akkor azonnal érezheted a fiatalos lendületet. A rózsa, szegfű, írisz, szantálfa és jázmin, ugyanis a tavaszt, a természet újraéledésének időszakát juttatják eszedbe.