Melyik napozó szert használjam?

Elérkezett a nyár, a kellemes meleg, a rendkívül jó hangulat, a vidámság és a mindennapi szabadtéri programok időszaka. A fantasztikus programok közben azonban nem feledkezhetünk meg az egészségi állapotunkról sem, gondoskodnunk kell a bőrünk ápolásáról, óvnunk kell a nap káros sugárzásától is, hiszen ilyenkor előkerülnek a lengébb tavaszias, nyárias ruhák. Ehhez pedig számos speciális szerre lesz szükségünk.

Milyen készítmények közül válogathatunk?

Szerencsére több különböző állagú és összetételű napozó szer közül válogathatunk, így szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen ha a családunk minden tagjának eltérő típusú bőre van, akkor is könnyen megtalálhatjuk neki a legjobb terméket. Beszerezhetünk napolajakat, naptejeket, napkrémeket, sprayeket, zseléket és habokat is.

Mégis melyik napozó szert válasszam?

A komfortosság szempontjából legelőnyösebb készítmény a naptej. A Nivea naptejek például könnyűek, már 200 ml-es kiszerelésben is kaphatóak, így akár hétköznapokon is magaddal viheted őket, hiszen elférnek a kisebb méretű trendi nyári női táskákban is. A Nivea naptej flakonok formatervezettek, így akár egy kisgyermek is ügyesen és gyorsan használhatja. Ezen kívül a meg kel említeni még a jól záródó kupakot, ami megakadályozza, hogy a naptejed kiömöljön.

És az összetevők?

A Nivea naptejek rendkívül könnyedek és bársonyosak, kellemes tapintásúak, így egy kissé ellágyítja azokat a testtájaidat, amelyeket bekened vele. Az összetevői pedig garantálják a megfelelő védelmet a nap káros sugarai ellen. Azonban ahhoz, hogy mindig megóvd a tested ezektől a káros sugaraktól megfelelő faktorszámú naptejet kell választanod. Ha még egyáltalán nem napoztál és dolgozni is hosszú ruhában jársz, akkor a legjobb, ha egy magasabb faktorszámú, 30 vagy akár 50 faktorszámú terméket választasz. Ha már egy kicsit lebarnult a bőröd, akkor elegendő lehet a 20 faktoros Nivea naptej is. Amikor naptejet választasz, fontos szempont az is, hogy hol fogod használni. Ha strandolni is szeretnél, akkor olyan naptejet válassz, amelyik vízlepergető anyagot is tartalmaz, így medencében is felhőtlenül lubickolhatsz.