Tippek a kényelmes és örömteli nyelvtanuláshoz

Lassan elérkezik a nyári szünet, bezárnak a sulik és a diákok megkapják a várva várt pihenésüket. Az alvásé és a kikapcsolódásé lesz a főszerep. Persze van néhány olyan téma, vagy inkább tananyag amit ilyenkor is sokszor használnak a diákok. Egyik ilyen az idegen nyelv.

Hogyan tarthatod szinten az idegen nyelv tudásodat?

Persze, ahogyan azt a bevezetőben írtam ebben az időszakban a pihenésé a főszerep, szóval szórakoztató lehetőségeket fogok ajánlani.

Kezdjük az otthoni lehetőségekkel. Reggelenként használhatod például a kábel tévét. Miközben öltözködsz, vagy az étkezőben készíted el a kajádat hallgathatsz egy angol nyelvű délelőtti műsort. Laza és érdekes témákkal várják a nézőket a tévék. De az is lehet, hogy találsz egy olyan csatornát, ahol nyelvleckéket mutatnak.

A reggeli után ha elindulsz egy programra, mondjuk találkozol a haverokkal, akkor az utazás ideje alatt az okostelefonodon a neten bármit megtalálhatsz. Ha kíváncsi vagy a kedvenc énekesedre, akkor megnézhetsz egy vele készült interjút. Ezen kívül a Facebook is sokat segíthet. Találhatsz olyan közösségeket, ahol anyanyelvű diákokkal beszélgethetsz. Így nem csak a nyelvtudásodat gyakorolhatod, hanem ismerkedhetsz és új barátokat is szerezhetsz.

Persze nyáron személyesen is találkozhatsz számos külföldivel. Esténként sétálgass a belvárosban, hiszen ilyenkor rengeteg turista jár erre. Ha pedig beülsz egy romkocsmába egy üveg sör, vagy cider mellé, akkor meg is hívhatod az új ismerőseidet.

De, ha úgy érzed, hogy van lelki erőd elővenni rendszeresen egy tankönyvet és egy munkafüzetet, akkor jelentkezz egy nyelviskolába. Hangulatos kb5-8 fős kiscsoportokban tanulhatsz és talán még egy társat is találsz akivel, a suli után együtt készülhettek. Ha a nyelviskolát túlságosan megterhelőnek találod, akkor csatlakozz inkább egy nyelvtanuló klubhoz.

Közös térben tanulás, de mégis elszeparáltan

Amennyiben többen tanultok egy nagyobb szobában, érdemes elgondolkodni azon, hogy több kisebb részre osszátok a teret, mint a modern irodákban, így nem zavarjátok egymást. Megoldhatjátok üvegfal beépítésével az elválasztást, így a nagy térérzet megmarad, nem lesz nyomasztó érzése senkinek tanulás közben. Ha csak gipszkarton elválasztást szeretnétek, még mindig választhattok hagyományos ajtó helyett beltéri üvegajtó vagy beltéri üveg tolóajtó beépítést arra is.