Somlói programok

Egyik kedvelt tavaszi kikacsolódási lehetőség a természet járás. A a gyönyörűen zöldellő dombságok, hegységek, az élénk színű virágok a tiszta vizű folyók és tavak és a karsztok látványa valamint a csend pontosabban a madárdal a verőfényes napsütéses időben fantasztikus élményt jelent minden városban élőnek. Kikapcsolódhat a dolgos mindennapokból, megszabadulhat a szmogtól és a város porától is. Ez az ami miatt sokan szívesen megyünk el egy- egy hosszabb, több órás sétára, vagy akár egy nehezebb fokozatú több napig is eltartó hegyi túrára is. Persze a séták és a túrázás élménye is fokozható. Ma ár borvidékeket is felkereshetsz. Kiváló lehetőségeket biztosítanak ehhez Somlóban.

Somló-hegy

Milyen programokon vehetsz részt Somlóban?

A Veszprém megyében található kistelepülésen egyedi természeti jelenségeket láthatsz. 435 méteres, hazánkban ritkaságnak számító vulkáni tanúhegyen és környékén töltheted el az idődet. A megszokott barnás árnyalattól eltérő színű talajt is láthatsz. Erőteljesebb vöröshöz hasonló árnyalatú itt a talaj.

Ez a talaj kiváló borok termelését teszi lehetővé. Számos ismert fehér bor termelésével foglalkoznak itt. Olasz rizlinget, traminit és furmintot is megkóstolhatod itt. A vulkáni tanúhegyen pedig több bortúrán vehettek részt. Ha igazán kíváncsi vagy, és szeretnél minél többet látni a somlói hegyvidékből, akkor neked a Szent Ilona borutat ajánljuk. Bejárhatod a hegy dél nyugati oldalát. Nagyon változatos, kacskaringós utakon haladhatsz. Ha családi programot szerveztetek a feleségeddel és a gyerekeiddel szeretnétek túrázni, akkor érdemes a Hegyalja borutat választanotok. Ez a Somlói hegység legkönnyebben, legkényelmesebben bejárható útvonala. Ha pedig mélyen vallásosak vagytok és szeretnétek egy kápolnát is látni, akkor a Szent Margit borutat járjátok be. Itt ugyanis felkereshetitek a kápolnát is.

Ha pedig a Somló hegység összes borútja érdekel titeket, akkor töltsetek el itt egy hosszú hétvégét, hiszen kiválóan felszerelt apartmanokban szállhattok meg.