Együnk egy finom fagyit ebben a nagy melegben!

A kellemes meleg időben nagyon sokan szívesen eszünk valamilyen hűsítő finomságot. Gyakran ülünk be egy cukrászdába, vagy kávéházba, de sétálgathatunk is kezünkben a kedvenc hideg desszertünkkel, a fagyival.

fagyi

Igen a fagyi, de melyiket is válasszuk?

Nem vagyunk egyszerű helyzetben, hiszen a választék óriási, ezért most megnézzük, hogy melyek a legkedveltebb fagylalt típusok.

Kezdjük a gömb, vagy gombócos típusú fagyival. Ma hazánkban ezt a típust lehet a legtöbb helyen kapni. Számos cukrászdában vagy az utcai árusoknál, de a strandokon is megehetünk egy-egy adagot a kedvenc ízünkből. A választék óriási, gyümölcsös és édeskés, tejes ízek vagy a tiramisu mellett, már a különlegességnek számító alkoholos sör, vagy éppen tokaji ízű kézműves fagyikat is megkóstolhatjuk. Kérhetjük tölcsérbe, kehelybe, vagy eldobható műanyag tálkába is. Fogyaszthatjuk önmagában, de tejszínhabbal vagy eper, csoki, esetleg karamell öntettel is.
Sokan szeretjük a csavaros fagyit is. Egy vagy két ízt próbálhatunk ki egyszerre. Legtöbbször tölcsérben árulják, de ma már számos helyen töltik a másik kedvelt nyári desszertbe a kürtös kalácsba is.

Persze folyamatosan újabb és újabb fagylalt különlegességeket próbálhatunk ki. Egyik ilyen a fagylalt tekercs. A fagylalt tekercsek hengerekre hasonlítanak. Mindig frissek, hiszen a helyszínen közvetlenül a fogyasztás előtt készítik el a tekercseket. Az alapot egy speciális lapra öntik, és még mielőtt megdermed ízesítik csokoládéval, cukorkával, vagy valamilyen gyümölccsel végül pedig téglalapokra vágják és feltekerik. Fantasztikus ízek és az elkészítés látványa is lenyűgöző.

Egy másik igazi különlegesség, a rózsafagyi. A rózsa fagyi a virágról kapta a nevét, hiszen a krémet egy speciális kanál segítségével úgy rakják fel a tölcsérre, ahogyan a rózsa szirmai állnak a virág szárán. Ha te is a fagylalt szerelmese vagy, akkor válaszd ezt a típust, hiszen három, vagy akár hat különböző ízt is elnyalogathatsz egyszerre.