Alexandrov Kórus Budapesten

Már tavasz van, de bizony hűvös és esős, sokszor kora őszi időjárásra emlékeztető napok is vannak, ezért ilyenkor talán te is több időt töltesz otthon filmeket és koncerteket nézel, és a szabadtéri programok helyett valamilyen zárt, az időjárás veszélyeit kizáró térben rendezett kikapcsolódási lehetőséget keresel. Szuper helyszín az Aréna, ahol az Alexandrov Kórus fog fellépni május 28-án.

Alexandrov_Ensemble

Miért gyertek el a koncertre?

Felejthetetlen élményben lesz részetek, hiszen megismerhettek egy olyan kultúrát, amelyről ma nagyon keveset lehet hallani. A hatalmas és több ezer éves múltra visszatekintő Oroszország zene és táncművészetével találkozhattok. Az Alexandrov Kórus pedig egy több évtizedes múltra visszatekintő, történelmi hagyományokon alapuló együttes, ami szintén biztosítja nektek a nem mindennapi élményeket. Az Alexandrov Kórust ugyanis a Vörös Hadsereg alapította, tagjai között pedig ma is számos orosz katona van.

Mi az amivel biztosan vár benneteket az Alexandrov Kórus?

Hallhatjátok, sőt el is énekelhetitek a jól ismert népdalt a Kalinkát, persze fantasztikus hagszerelés is lesz. Megismerhetitek a jellegzetes orosz gitárt a balalajkát is. Ezen kívül biztosan meghallgathatjátok a gyönyörű keringőket is. Shostakovich, Chajkovckíj, hogy csak a legismertebb zeneszerzőket említsem.

Persze az Alexandrov kórus előadásából a gyönyörű néptáncok sem hiányozhatnak. Láthatjátok a férfiak által előadott jellegzetes „guggolós” táncot és persze nem maradhat el a legendás Mojszejev balett tánc sem. A csodaszép élénk színű ruhákról nem is beszélve.

Azért az Alexandrov Kórus számos meglepetést is tartogat minden érdeklődő számára. Számíthattok egy egy világsláger feldolgozására is no és persze az opera sem hiányozhat a Kórus előadásából.

Amennyiben érdekel egy másik rendezvény, tudom ajánlani Jose Carrerast.