Ruhatár csere tavasszal

Itt a tavasz! Már nincs szükségünk a meleg téli kabátokra, a vastag csizmákra és a kötött pulóverekre sem. Elmúltak a hideg téli napok már egyre kellemesebb a hőmérséklet. Itt az ideje a ruhatárunk átalakításának is.

ruha

Hogyan kezdjünk hozzá?

Először is nézzünk szét a szekrényünkben. Gondoljuk végig azt, hogy mi az amire biztosan nem lesz szükségünk a következő néhány hónapban. A hosszú és bélelt kabátokat, a magas szárú, vastag csizmákat, az extra meleg sötét zoknikat, a sálakat, kesztyűket, dupla falú sapkákat és a téli pizsamát biztosan el teheted. De mielőtt félre rakod, alaposan tisztítsd ki ezeket a holmijaidat, és nézd át az állapotukat is. Lehet, hogy már tönkre ment a cipzár a kabáton, de az is előfordulhat, hogy egy- egy gomb kilazult, vagy talán le is szakadt. Ilyenkor fordulj varrónőhöz, hiszen ő tudja a legjobban ismét hordhatóvá tenni a kabátod.

A cipőidre is fontos, hogy figyelj. Minden esetben nézd meg a cipő sarkát és a talpát is, mivel a folyamatos használat miatt sajnos elkophat. Persze ma már ezt is néhány perc alatt megoldják a szakemberek. Tartós használatot garantáló talpakat és sarkot is ragasztanak bármelyik cipődre. A téli holmik ápolására azért van szükség mert, így lehetsz biztos abban, hogy az év végén bármikor előveheted és azonnal kényelmesen használhatod őket.

A többi ruhád, pedig tisztítsd és vasald ki, majd szépen össze hajtogatva tárold, így mindig kéznél lehetnek, ha szükséged lesz rájuk.

Nos. Most, hogy elrendezted a téli ruháidat, már előkészítheted a vékonyabb holmijaidat is. Farmerek, ingek, cipők, átmeneti kabátok, dzsekik, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Mivel tavasszal sokak elmennek egy feltöltődő túrára, érdemes ehhez is megfelelő öltözéket választani. Vedd elő őket, nézd meg, hogy tetszenek? Minden rendben van velük, vagy van közöttük olyan ruha is amit szeretnél lecserélni? Ha igen, akkor vidd el egy használt ruha kereskedőhöz, vagy jótékonykodj., és add oda egy alapítványnak, vagy vidd el egy ruhagyűjtőbe. Ez után indulhat a shoppingolás!