Tavaszi feltöltődő túra

Elérkezett a tavasz, rendkívül kellemes meleg van és már elkezdhetjük kipihenni a tél fáradalmait. Hív bennünket a természet, hiszen mindig igazi feltöltődést nyújthat számunkra.

Már egyre több olyan hétköznap van, amikor arra ébredünk, hogy a hét ágra süt a nap, ami már kellemes meleg hőmérsékletet is teremt, hiszen 20 fokra is felmelegszik a levegő. Ez már önmagában is sok erőt ad a mindennapokhoz. Talán te is észre vetted, hogy gyorsabban kelsz fel az ágyból és vágysz a szabadtéri mozgásra is.

futás

Hajrá, kezd a napod egy futással!

Egy ilyen reggel után biztosan jobban fog menni a munkavégzés is. A munkahelyeden is tehetsz a napi energia biztosításáért. Ha van rá lehetőség, akkor töltsd el a munkaközi szüneteket a szabadban. A ragyogó nap már néhány perc alatt átjárja a testedet és felfrissít. Emlékezz vissza milyen jó érzés volt egykor az iskola udvaron eltölteni minden óra után 10 percet. A munkavégzés után pedig a kora esti sötét órákban a város fényei adhatnak megnyugtató látványt. Sétálgathatsz a Duna parton és ehetsz egy kürtös kalácsot is. Ha mindezt megteszed és mégis úgy érzed, hogy fáradt vagy, akkor a hétvégén akár egy egész napos tavaszi túrán is részt vehetsz.

Vár a természet!

Budapest környékén számos helyre mehetsz. Ha egész napos programot szervezel, akkor gondolj a táplálkozásra is. Jó, ha viszel magaddal szendvicset, és a vízről sem szabad megfeledkezned. No és hogy hova menj, vár például a János hegy! Könnyű túraútvonalakon, akár a gyerekeiddel együtt is sétálgathatsz. A friss levegő, a madárdal és a hatalmas fák árnyéka megnyugtat és ebből a nyugalomból erőt meríthetsz akár egész hétre is. Az Erzsébet kilátóból pedig csodálatos panoráma tárul a szemed el. Láthatod ezt a gyönyörű várost. Ha pedig elfáradnál, akkor a vissza vezető utat megteheted a Libegővel.