Káli medence

Elérkezett az ősz, ismét elkezdődött a gyereknek a tanítás a hőmérséklet is hűvösebb de még mindig kellemes meleg van, ezért a hétvégéket szívesen töltjük el a szabadban. Az indián nyár időszakában is gyakran szervezünk egy napos kirándulásokat, vagy akár hosszú hétvégi programokat is (kirándulás, élményfürdő, wellness, borkóstolás). Fantasztikus úti cél lehet a Káli-medence. A legismertebb települése Zánka, pedig Budapestről autóval közel két óra alatt megközelíthető.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mi mindennel vár a Káli medence titeket?

A Káli-medence csodálatos területen a Balaton-felvidéken helyezkedik el, vagyis lenyűgöző természeti látványra számíthattok, különösen így ősszel. A medencét körülölelő lankákon lugasok láthatóak hatalmas kék és fehér szőlő fürtökkel, míg egy másik irányba tekintve a Balaton áttetsző vize is megpillantható. A területen így rendkívül tiszta és mindig friss a levegő is. Tehát ez a térség tökéletes helyszín a reggeltől estig tartó túrákhoz. Sétálhattok, vagy akár biciklizhettek is a barátaiddal.

A Káli-medencében szinte minden természeti csodával találkozhatsz, ezért készülj a fényképezésre is. Van itt homokbánya és iszaptenger, de kristálytiszta vizű bányató is, sziklás dombok és löszutak is, sőt néhány millió évvel ezelőtt működő vulkán maradványai is nem is beszélve a vörös színű hegyekről. Persze csodálatos épületek is várják az ide látogatókat. Takaros kis falvak, honfoglalás kori templomok valamint földvárak maradványait is megnézhetitek. No és persze az ételt és italt sem kell magatokkal cipelni, hiszen a kistelepülések piacain zöldségeket, gyümölcsöket és házi készítésű sajtokat, húsételeket is vásárolhattok, míg ásványvizet a több forrásból is ihattok. Bizonyára ti is többször ittatok már kékkúti és a Theodóra nevű Káli-medencéből származó palackozott vizet. Persze számos borospince is vár benneteket.