bontott műanyag ablakok beépítve

Megéri-e bontott műanyag ablakot vásárolni

Napjainkban egyre több a használt cikkek iránti kereslet. Ez leginkább az alacsony árak miatt alakult ki, mivel egy használt termék ára jóval alacsonyabb annak eredeti, új változatánál. Sokan keresnek ilyen használt változatot nyílászárókból is. Ablakvásárlásnál azonban nem biztos, hogy jó ötlet a már egyszer beépített ablak megvétele.
Az interneten viszonylag nagy az érdeklődés van a bontott műanyag ablakok iránt. Azonban a keresgélők nagy része nem gondol bele a használt ablak vásárlással járó problémákba. Ablakcserét valószínűleg azért hajtunk végre, mert a régi ablakkal nem vagyunk megelégedve. Ennek több oka is lehet, pl., hogy az ablak már rosszul záródik, elvan vetemedve, illetve esztétikailag nem megfelelő… és ezt a sort még folytathatnánk. A lényeg, hogy indokolatlanul nem kezdünk nyílászáró cserébe.

Sokan a spórolás, és az alacsony költség miatt vállalják be a bontott műanyag nyílászárók vételét, de lássuk, megéri-e a kezdeti spórolás, ha rövid időn belül jelentkezhetnek a problémák.

Bontott műanyag ablak ár / érték aránya

  • Bár a használt ablakok ára igen alacsony, számos problémába ütközhetünk, már a vásárlásnál is.
  • A műanyag ablak múltjáról, bárki mondhat bármit. Nem tudhatjuk, hogy hol alkalmazták, mikor építették be, és mennyi ideig volt használatban az ablak.
  • Nem biztos, hogy az általunk kialakított falnyíláshoz megfelelő méretű ablakot találunk. A megvásárolt ablakhoz kell igazítani az ablaknyílást. Így véshetünk vagy falazhatunk a megfelelő megjelenéshez. A főfalakban levő ablaknyílások változtatását pedig fel kell tüntetni a tervrajzokon is, ami további feladatokat generál.
  • Garanciára ne is számítsunk bontott termékkel kapcsolatban, örülhetünk, ha kicserélik a nem működő ablakot.

Jó esetben, egy átlagos méretű, bontott műanyag ablak beszerzése, beépítése, és a javító munkálata kijöhet 20-25.000Ft-ból, és utána már csak imádkoznunk kell, hogy tartós is maradjon az ablak.

Új műanyag ablak ár / érték aránya

  • Az új műanyag ablakok ára jóval a használt műanyag ablakok árai felett van. viszont márkás és ellenőrzött termékek révén biztosak lehetünk a hosszú távú működésben.
  • Garancia tekintetében gyártótól és típustól függően 1-5 év szavatosságra számíthatunk.
  • A megfelelő működés itt garantált.
  • Méretben és működésben olyat választhatunk, ami tökéletesen illeszkedik az általunk kialakított ablaknyílásba.
  • Probléma esetén gyors lefolyású cserére, illetve javításra számíthatunk.
  • A beépítést sokszor ingyenesen, illetve jutányos áron elvégezteti a forgalmazó.

A már említett bontott ablakkal azonos méretű, új műanyag ablakoknál a beszerzésre, beépítésre és a javító munkálatokra összességében 40-50.000 Ft-ot számolhatunk, tehát kb. kétszeres árral számolhatunk.

A beépítés utáni élettartam

új ablakunkkal az éves olajozáson kívül valószínűleg nem kell mit tenni az elkövetkező 10 évben, ellentétben a bontott műanyag ablakkal, ugyanis ha 10 éves használati idővel számolunk, akkor a használt termék 2-5 éven belül már újra cserére érhet meg, újabb bontási, beszerzési, beépítési és javítási költségeket generálva.

Hosszú távon tehát mindenképp ajánlott az új műanyag nyílászárókat választani.