Mekkora mosogatót érdemes telepíteni éttermekbe, kifőzdékbe?

Egy étterem konyhája teljesen máshogy működik, mint a háztartásunk konyhája, a berendezések is teljesen eltérnek egymástól. Ez nem véletlen, hiszen egy étterem, kifőzde konyhájában egyszerre több ételt is készítenek, ráadásul a berendezéseket is sokan használják ugyanabban az időpontban. Az alapanyagok és az egyéb élelmiszerek frissen tartása érdekében az éttermeknek nagyobb kapacitású hűtőt érdemes beszerezniük, amelyben minden kényelmesen elfér. Ehhez tudniuk kell pontosan, hgy miből mennyit szoktak átlagosan beszerezni és, hogy ezt milyen időközönként teszik meg. A konyhapulttal is úgy kell számolniuk, hogy minden alkalmazott kényelmesen elférjen és tudjanak egyszerre dolgozni a felületeken. Az éttermekben, kifőzdékben mosogatóból sem elég egy darab, hiszen itt folyamatosan gyülemlik a mosatlan edény.

A rozsdamentes acélból készült bútorok ideálisak.

Milyen mosogató lehet ideális?

Egy rozsdamentes kétmedencés mosogató minimum kelleni fog, de ha nagyobb az étterem, akkor ebből többet is célszerű beszerezni. Egy étteremben az is meghatározó, hogy milyen a mosogató és az egyéb berendezések anyaga, hiszen ha nem megfelelő, hamar tönkremehetnek, rozsdásodhatnak, mivel itt jelentősebb a páratartalom és könnyebben csapódnak le a vízcseppek.

Ideálisnak bizonyulhatnak a rozsdamentes acélból készült bútorok, hiszen sokkal jobban bírják a strapát, nem árt a felületüknek a nedvesség, így nem kell attól tartanunk, hogy rozsdásodni kezdenek. Ezáltal az élettartamuk is hosszabb, ráadásul karcmentesek. A rozsdamentes acélból készült mosogatók nem horpadnak be, pofon egyszerűen tisztíthatóak és a baktériumok is kevésbé tapadnak meg a felületükön. Az efféle bútorok megjelenésükben nagyszerűen feldobják környezetüket, gyakorlatilag bármilyen stílusú helyiségbe beleillenek.