Zugló híres nevezetességei

Budapest 14. kerülete, tehát Zugló elnevezése a német Lerchenfelből ered. Zugló több, mint 120 ezer embernek biztosít otthont, de rengeteg zöldterülettel is büszkélkedhet, sőt a főváros legnagyobb parkja is itt található, a Városliget. A kerület a város központjától keletebbre fekszik, lényegében összeköti a belvárost a külső kerületekkel. Zugló méretben a közepes nagyságú kerületek közé tartozik, ráadásul kiváló tömegközlekedéssel rendelkezik, így a szomszédos területek könnyen elérhetőek. Egyes agglomerációs települések is gond nélkül, akár tömegközlekedéssel is megközelíthetőek, mint például Gödöllő, Csömör, Kistarcsa, valamint Kerepes. Zuglónak két vasútállomása is van és bármelyik vonalon eljuthatunk a Nyugati pályaudvarra.

Zuglóban van a főváros legnagyobb parkja.

Milyen látnivalókkal büszkélkedhet a kerület?

A Magyar Vasúttörténeti park is itt található, ahol több, mint 100 régi jármű tekinthető meg, ebből 50 meglehetősen ritka mozdony. Sínautó, hajtány, mérőkocsi és más egyéb különlegességek is szemre vételezhetőek. A járműállomány részletesen bemutatja a vasút történetének a fejlődését. A járművek jelentős része még a mai napig üzemképesek, sőt nosztalgia utazásokat is szoktak velük szervezni.

Másik híres intézménye Zuglónak, amit mindenképp érdemes látni az a Szépművészeti Múzeum. Neve Európa legjelentősebb múzeumai között is ott van. A Szépművészeti Múzeum az egyetemes és a magyar művészeti emlékeket egyaránt bemutatja, egészen az ókortól kezdve. Az itt található kiállítás sok érdeklődőt bevonz az épületbe. Építészeti szempontból is csodás látvány a múzeum, kívülről és belülről is.

Zuglóban kapott helyet a Fővárosi Állat- és Növénykert is, amit a városba érkező családoknak vétek lenne kihagyni. A területen nem csak a különleges állatokat és növényeket tekinthetjük meg, de oktatásnak, kulturális programoknak is részesei lehetünk. Étterem és büfé is megtalálható a kertben és hűsölhetünk hatalmas fák lombjai alatt is.

Tehát mindenképp javasolt megcélozni Zuglót, ha a fővárosba készülünk, szerencsére szállás, hotel Zuglóban is bőségesen rendelkezésre áll, de érdemes már az érkezés napja előtt jóval hamarabb lefoglalni.