Egy különleges és stílusos márka: Maserati!

Olaszország szinte mindenkit lenyűgöz. Itáliát egyre többen kedveljük a természet szépségei, a kultúra, a divat, a gasztronómia, valamint lakosok mentalitása miatt. Szerencsére ezt a hamisítatlan életérzést hazánkban is egyre könnyebben tapasztalhatjuk meg, hiszen Magyarországon számos világhírű cég képviselteti magát.

A Maserati a luxusautók gyártása mellett karórák gyártásával is foglalkozik.

Maserati- több, mint száz éves vállalkozás!

A társaságot 1914-ben Bolognában alapították. A cég megalakulása hat fiútestvér szoros kapcsolatának köszönhető. A fivérek szinte minden jármű iránt érdeklődtek. Foglalkoztak kerékpárokkal, autókkal, repülőgépekkel. A XX. század eleje kedvező időszakot jelentett a család számára. Ekkor ugyanis nagy figyelmet szenteltek a különböző járművek fejlesztésére. Az első üzemükben autójavítással foglalkoztak. Emellett saját fejlesztésű kocsijaikkal vettek részt és értek el kiváló eredményeket az autóversenyeken. Az első Maserati gépjárművet 1926-ban készítették el. A 180 km/h sebességű kocsival rangadót nyertek.
Az alapító tagok kiválóságát bizonyítja a szigonyra emlékeztető logó, amelynek egyediségét a művészi értéke jelenti. Igazi kuriózum, hiszen a cég ma is ezt az emblémát használja.

Milyen események gyakoroltak hatást a cég életére az utóbbi évtizedekben?

Az ’50-es években a versenyautók mellett a luxus kategóriába sorolható sportos járművek gyártásával kezdtek el foglalkozni. A exkluzívitás, a tökéletes kivitelezés minden autóra jellemző. A cég hírnevéhez jelentősen hozzájárult, hogy az elmúlt évtizedekben ismert vezetők, világhírű művészek több modellt vásároltak.
A Maserati jelenleg a gépjárművek mellett karórák, zakók, dzsekik, cipők, illetve egyéb kiegészítő termékek, pénztárcák, kulcstartók készítésével is foglalkozik. A férfiaknak és a hölgyeknek egyaránt igazi különlegességeket ajánlanak. Mivel az időjelzők kialakításakor az autógyártás területén kipróbált és jól bevált elveket követik, ezért minden óra egyedi, sajátosan elegáns stílussal rendelkezik. További előnyük, hogy számos árkategóriában érhetőek el, de a legapróbb részletekre kiterjedő tervezés, az alapanyagok minősége, a kifinomult megmunkálás miatt egy alacsonyabb árfekvésű Maserati férfi karóra passzol a világhírű, olasz cég luxusautóihoz.