Praktikus autós cuccok 2019 elejére

A 2019-es év ugyan nem hozott negatív rekordokat a kinti hőmérsékletben Magyarországon, de ettől függetlenül még mindig fontos, hogy a hideg időjárásnak megfelelő motorolajjal biztosítsuk az ideális kenést a gépjárműmotornak. A hazai időjárási viszonyoknak a 10w40 motorolaj jobbára egész évben megfelelő, aki mindenre fel szeretne készülni, az nyugodtan válasszon az 5w-40 viszkozitás kategóriából. A kenés növeli a motor élettartamát, valamint a teljesítményét is befolyásolni tudja, főleg, ha a helytelen használat miatt az alkatrészek idő előtt elkezdenek kopni.

A gépjármű megfelelő működéséhez elengedhetetlen néhány praktikus, hasznos felszerelés!

Aki a gépkocsi téli felkészítését kihagyta az őszi munkálatokból, az valószínűleg már szembesült azzal a problémakörrel, amit a fagyálló hiánya okoz a személy- vagy teherautó hűtésénél. Amint módunk van rá és a hűtőfolyadékot újra fel tudjuk tölteni, figyeljünk a hidegben használatos fagyálló komponensre. Számos fagyálló hűtőfolyadék létezik, válasszunk olyat, amelyik az adott járműhöz és körülményekhez legjobban passzol.

A téligumik használata továbbra is indokolt!

A gumiknak nem csupán a futófelülete, de az összetétele is különbözik a nyáritól, amitől más hőmérsékleten keményedik fel, ami nagyban befolyásolja a tapadási képességét.

Ezek voltak a legfontosabbak, de természetesen az autós kiegészítők egész hada vár a polcokon azokra az autótulajdonosokra, akik még a tavasz beköszönte előtt szeretnének valami praktikusat, vagy valami menőt beszerezni. Szivargyújtós italmelegítő, ülésfűtés? Simán!