Melyek a legpraktikusabb ételtárolók?

A rendszeres étkezés az egészségi állapotunk egyik alapfeltétele. Megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot kell ennünk, és persze nem feledkezhetünk meg a folyadékról sem. Ahhoz azonban, hogy mindig megőrizzük az ételeink frissességét, be kel szereznünk néhány tárolódobozt.

Az ételek frissességének a megőrzésére rendkívül fontos, hogy minőségi tároló dobozok álljanak a rendelkezésünkre!

Mire érdemes figyelni, ha dobozt keresünk az ételeink tárolásához?

Mindenképp át kell gondolnunk, hogy a különféle ételtípusokat hol szeretnénk tárolni. A kemény húsú zöldségeket, gyümölcsöket, almát, céklát, sárgarépát vagy krumplit érdemes egy kisebb, jól szellőző fonott, illetve műanyag kosárban, szabadon a polcon hagyni. Ha kedvünk és időnk engedi, akkor egy asztaldíszt is összeállíthatunk a szebb darabokból. A lágyabb terméseket, például gombát, paprikát, paradicsomot, szőlőt, banánt, sütőtököt vagy a barackot célszerű a hűtőben, erre a célra kialakított műanyag dobozban, rekeszben elhelyezni. Figyeljünk az alapanyagokra és a könnyen tisztíthatóságra, valamint arra, hogy a konyhánkba tökéletesen illeszkedő termékekre essen a választásunk.

Mi legyen a húsféleségekkel?

Ha szeretnénk lefagyasztani a húst, akkor hagyjuk nyugodtan a bolti csomagolásban, és úgy tegyük be a fagyasztóba. Pár órán keresztül a hűtőszekrényben is tárolhatjuk, erre kiválóan alkalmas egy jól zárható műanyag dobozt. A Tupperware számos eltérő méretben ajánl ilyen dobozokat. Ezekben a dobozokban akár az előre felaprított hagymát, paprikát is tárolhatjuk.

Mi legyen a főtt ételekkel?

Főtt ételeket tanácsos kis adagokban, az úgynevezett fagyó- mikró dobozokba rakni. Így elvihetjük a munkahelyre és néhány perc alatt felmelegíthetjük a házi készítésű finomságokat.

Egy fantasztikus shakert ugyancsak megéri beszerezni. Ebben joghurtot, gyümölcslevet gond nélkül vihetünk magunkkal bármerre, például a munkahelyünkre. Akár biciklire is felrakható, és mindig kényelmesen használható.